G4Media.ro

Programul prin care elevii ar trebui să primească lapte, fructe și corn…

Sursa foto: Pixabay

Programul prin care elevii ar trebui să primească lapte, fructe și corn la școală, doar pe hârtie în județul Ilfov / Licitațiile pentru lapte și mere sunt suspendate

Din septembrie până în luna noiembrie, în nicio școală din județul Ilfov nu s-a distribuit măcar o porție de lapte, mere sau produse de panificație, așa cum prevede Programul pentru școli al României 2017-2023, aprobat prin Hotărâre de Guvern nr. 640/2017. Potrivit unui răspuns primit de Edupedu.ro, de la Consiliul Județean Ilfov, în prezent se derulează doar licitația pentru produsele de panificație, care a demarat abia în septembrie pentru că Executivul a aprobat abia în august suma de bani necesară. Celelalte două licitații pentru lapte și mere au fost suspendate, pentru că nu a participat nici un ofertant și urmează să fie reluate.

  • În anul școlar în curs, 2022-2023, în 12 județe a fost sistată furnizarea laptelui și a produselor lactate din cadrul “Programul pentru școli al României”. Citește mai mult
  • În total 43.606 elevi din Ilfov ar trebui să primească săptămânal, gratuit, 2 porții de fructe și/sau legume, 2 porții de lapte, o porție de produse lactate și 5 porții de produse de panificație.

Programul pentru Școli al României, cunoscut și sub numele Lapte și Cornul, a început cu stângul încă de când a fost aprobat anul acesta, în data de 10 august, ceea ce a dus la întârzieri și legate de normele de aplicare și licitații. Cu doar 3 săptămâni înainte de începerea școlii, Guvernul a aprobat 563 de milioane de lei pentru a fi folosiți anul acesta școlar, 2022-2023. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial în Partea I, nr. 798 din 11 august 2022.

În aceste condiții, întreaga procedură a început târziu: autoritățile locale trebuie să întocmească documentația pentru licitațiile la care să participe operatorii economici care vând produsele, să posteze anunțurile în SEAP și să declare un câștigător. Licitațiile pot fi și contestate, ceea ce poate întârzia și mai mult procesul.

Asta s-a și întâmplat în județul Ilfov, unde, la trei luni de la începerea școlii, nici unul dintre cei peste 43.000 de elevi din cele 159 de școli nu au primit nici lapte, nici produse de patiserie, nici mere, pentru că nu sunt ofertanți, precizează Consilului Județean Ilfov, într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asa face domnul Caciu economie la bujet… slava PeZeDe…

  2. Tot ce trebuie să țineți minte este PNL+ PSD= love ( furăciune). Dacă nu o să votați masiv împotriva lor, țara o să fie condusă de USL 3. Dacă nu ai cu cine să votezi, dă-le la toți multă, multă „ștampilă”, important este să votezi!