G4Media.ro

Prognoză sumbră a Comisiei Europene: Forța de muncă din România va scădea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Prognoză sumbră a Comisiei Europene: Forța de muncă din România va scădea cu aproape 9% până în 2030

Problemele demografice ale României vor avea un impact negativ asupra pieței muncii, arată Comisia Europeană într-o analiză prezentată luni. Astfel, scăderea natalității, migrația și îmbătrânirea populației vor face ca forța de muncă să scadă cu 8,8% până în 2030, potrivit prognozei Bruxelles-ului.

Pentru a atenua impactul acestei scăderi rapide, România va avea nevoie de creșterea productivității muncii, dar și de creșterea numărului de angajați în rândul femeilor, al romilor și al persoanelor în vârstă.

Competențele forței de muncă din România rămân insuficient aliniate la nevoile pieței forței de muncă. Deficitul de competențe și neconcordanțele dintre acestea, precum și un sistem de educație și formare slab afectează negativ perspectivele pieței muncii, mai arată Comisia Europeană.

În plus, capacitatea serviciilor publice de ocupare a forței de muncă de a oferi un sprijin integrat și orientat, inclusiv pentru perfecționarea și recalificarea profesională, rămâne limitată, potrivit raportului citat. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Vesti bune pentru pesede!!! Mai multi pensionare care o sa voteze cu ei, si mai putini angajati la privat care o sa voteze cu celelalte partide. In 2030, pesede o sa guveneze singur dupa ce o sa castige alegerile anterioare cu un scor electoral mai mare de 50%.

  2. Sa ii primim deci pe imigranți cum se cuvine.
    Întrebarea e dacă noi ii vom asimila pe ei sau ei pe noi.

    • Avem vreo 3 milioane migranti (asistati social) pe ei ar trebui sa integram la munca ca 4.5 milooane lucram ca sa intretinem 20 de milioane!!

  3. Soluția : „creșterea numărului de angajați în rândul romilor” e amuzantă ! Oare cum se poate implementa practic ?

  4. România locul 1 la nr de rromi, la nr de asistați social, la nr de pensii pe caz de boală, alocați pe interes mame minore, pensionari. În bolsevism toată lumea la munka. În capitalism și democrație asta e realitatea statul sa le dea și ei sa stea sa spargă semințe toată noaptea și sa fete puradei. În comunism era ordine și disciplina și munka. Treziți-vă romani.

    • Tu nu știi ce înseamnă Capitalism.
      Pensiile sunt programe sociale și nu au legătură cu capitalismul.In comunism era așa de rău încât femeile mureau pe capete, Romania era falita in timp ce Ceaușescu își contruia un Palat, ca sa nu mai zic de „orfenilatele” unde 20.000 de copii au murit.Nu știu în ce loc magic ai trăit tu de crezi că comunismul in România era bun.

  5. Nu va panicati are grija UE sa ne umple de imigranti din toate colturile lumii dar in special din aia din lumea a 3.Ce vor firmele lor din Romania?Forta de munca ieftina pentru profit maxim plus la pachet federalizarea cu ajutorul imigrantilor

  6. Ce basm e ăla cu creșterea numărului de angajați în rândul romilor? Mai lăsați SF-urile, aici vorbim de lumea reală.