G4Media.ro

Profesorii vor putea să îşi facă norma didactică cu 9 ore pe…

Profesorii vor putea să îşi facă norma didactică cu 9 ore pe săptămână de pregătiri pentru examene sau olimpiade, ori remediale. Timpul alocat predării este redus la 65%. Modificările apar în Legea aflată acum la promulgare

Profesorii vor putea să-şi construiască jumătate din norma didactică, de 18 ore pe săptămână, din activităţi care până acum nu puteau fi incluse în aceasta, potrivit legii votate de Senat luni şi aflată acum la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis. Noile activităţi care pot face parte din “nu mai mult de o jumătate de normă” sunt “ore de pregătire pentru evaluări/examene naționale și/sau pentru obținerea performanței educaționale, precum și ore de învățare remedială”.

O modificare făcută la Articolul 263, alineatul 2, din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 dă posibilitatea oricărui profesor să-şi completeze sau chiar să-şi formeze norma didactică de 18 ore pe săptămână din/cu maximum 9 ore de pregătire cu elevii.

Forma nouă a Articolului 263 alineatul (2) din Legea educației:

“În norma didactică prevăzută la alin. (1), se pot include ore de la disciplinele stabilite prin metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării și ore de pregătire pentru evaluări/examene naționale și/sau pentru obținerea performanței educaționale, precum și ore de învățare remedială fără a depăși jumătate de normă de predare – învățare – evaluare, cu menţinerea drepturilor salariale”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu o fi mai bine să- și completeze cu timpul petrecut la fumoar? E bătaie de joc!

 2. Ma repatriez!!!
  Aici norma e 25 de ore pe saptamana si esti obligat sa mai ai inca 149 de ore pe an activitati de genul celor mentionate in noua lege. 149 de ore la aprox 38 de saptamani sunt 3.9 ore pe saptamana IN PLUS – peste cele 25 de predare efectiva.
  Si ma-ntreaba lumea cum e salariul. Este fix salariul mediu pe economie – ca profesor incepator. Creste cu timpul, dar mai ca stejarul asa, incetisor. Ca Fat Frumos cresc doar impozitele.

  • Intrebare: si contractul cum este? Potential pe viață, ca in Romania? Sau, daca nu prestezi corespunzator, pleci acasa?

   Vezi, acolo unde esti tu, nu au ca scop „da-i dracu’ de loaze, ideea e sa nu dam pe nimeni afara, indiferent ce!”

 3. Când credeai că mai rău nu se poate in educatie, a apărut Anisie, garantată Cumpanashu. :((((((((((((((((((

  • Probabil e prea puțin 50% analfabeți fucțional.

 4. De ce sa nu se plateasca pregatirile pt examene? Vorbeste numai cine nu stie ce presupune o astfel de munca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.