G4Media.ro

Profesorii și studenții Universității din București vor protesta joi în semn de…

Profesorii și studenții Universității din București vor protesta joi în semn de solidaritate cu magistrații și împotriva OUG-ului pe justiție

Profesorii și studenții Universității din București vor protesta joi, începând cu ora 12:00, în fața Facultății de Litere ”contra abuzivei OUG 7” și pentru a-și manifesta solidaritatea cu magistrații, ”în numele valorilor fundamentale pe care și Universitatea trebuie să le apere”.

”Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi cîteva lozinci.E bine să fim cît mai mulţi. În numele grupului de iniţiativă, Emil Ionescu”, a scris profesorul Andrei Cornea pe contul personal de Facebook.

Acțiunea profesorilor și studenților Universității din București vine în urma unui apel făcut duminică, tot pe Facebook, de profesorul Andrei Oișteanu, după ieșirea în stradă a actorilor Teatrului Național:

 • ”UNDE ESTE SOLIDARITATEA UNIVERSITARA? Jos palaria pentru actorii din Cluj, Bucuresti etc. care ies pe treptele teatrelor sa-si manifeste solidaritatea cu magistratii protestatari. Chapeau bas Marius Manole, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Tudor Chirila & Co ! Ce mai asteptam noi, cadrele didactice din universitatile din tara, ca sa le urmam exemplul ?! Dati-ne un semn domnule Rector al Universitatii din Bucuresti (prof. Dumitru Mircea), domnule Presedinte al Senatului UB (prof. Marian Preda), domnule Presedinte al Comisiei de Etica (prof. Marian Popescu) ! Ar fi cazul sa ne vedem luni, cu totii, pe treptele Universitatii, la Rectorat, sau „la Fantana”, in Piata Universitatii. Daca nu-i sprijinim, magistratii protestatari vor fi sanctionati de Tudorel Toader”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Felicitari Univ. din Bucuresti,

  Rusine pentru taraba universitara Al I Cuza din Iasi. Rusine sa fii studnt la aceasta pravalie unde profesorii au votat rector o nulitate ca Răhățel Toader, dupa chipul si asemănarea lor.

  • Iashul este Adormit de Trii Bubitzii pana si Primarul iasului este Adormit ! ( tipic moldovenesc )

 2. Pentru Iași îmi permit o sugestie: acordarea pentru demolatorul Justiției Toderica Toderas a titlului de „Cetățean de OROARE”…!

  • Cu titlul de „cetățean de OROARE” doar în Iad va putea fi avansat, Iașiul sa-i acorde titlul de „Cetățean de Rahat”…

  • Va avea grija primarul Chirica, „disidentul”, ca fost secund al penalului Nichita si inhaitat cu dezvoltatorii imobiiari care au desfigurat orasul si imprejurimile cu tot felul de hidosenii. Cel mai poluat oras din Ro. cu un primar din Ciuma Rosie si infestat de psd-isti (=hoti sau complici la jaf).

   Reprezentanții psd din Iasi în Parlamentul HOȚIEI NAȚIONALE.
   Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Nicu Bănicioiu (traseist, azi la Pro Ro), Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte.

   Nu- uitati pe acești TICĂLOSI

 3. Exact cu acest am intrat si eu – Unde este Universitatea Cuza din Iasi?
  Mai sunteti vii, sau Romania nu este si a voastra? (Posibil si asta; pentru Iasi, Romania a insemnat inceputul dezastrului: numai sacrificii repetate urmate de o atitudine total ingrata din partea Romanilor. Moldovenii au „castigat” prin sacrificii rolul de „fraieri de serviciu”).