G4Media.ro

Profesorii, îndemnați de ministrul Educației să-și facă PFA-uri pentru a medita

Profesorii, îndemnați de ministrul Educației să-și facă PFA-uri pentru a medita

Întrebat la Euronews România dacă ar fi o idee bună să-și facă PFA-uri odată ce meditațiile vor fiscalizate, Cîmpeanu a răspuns „fără să-mi depășesc limitele de competență ca ministru al Educației, da, cred că este o soluție de bun simț. Dacă ai dorința și energia necesară prestării acestor activități, este o modalitate transparentă de a face PFA și de a plăti impozit aferent”. 

„Fiscalizarea poate fi oportună, mai ales că serviciile educaționale sunt scutite de plata TVA-ului, deci am înțeles că ar fi un impozit rezonabil pentru aceste activități, pentru cei care își declară această activitate”, a explicat ministrul Educației.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. haideti va rog frumos faceti pfa

  • Normal, statul ia bani doar de la cei care muncesc cinstit și se mândresc cu asta.
   De la restul, marea majoritate, fara fair-play in afaceri – cu statul… profitul se scoate cu diplomatul din țara.

  • O NOUA SPECIE DE LACUSTE HAMESITE A DAT IAMA IN SINECURI: masonii

 2. Destui dascăli sunt deja supărați că nu mai sunt cursuri online și pandemie maximă, că atunci au făcut meditații gârlă pe lângă leafa care mergea oricum, iar acum ministrul tâmpeanu vrea ca ei să își facă și pfa și să declare toate veniturile realizate pe cârca elevilor și părinților? Ce glumă bună pentru sistemul ăsta de stat putred și corupt!

 3. Adică phrostanii plătesc impozite, iar mafia PSDNL fură și scapă, ca și clanurile de mafioți oacheși?

 4. Sa isi faca si politaii PFA sa ia spaga! De ce mama dracului nu isi fac profesorii treaba in scoala? Poate ar trebui sa marim un pic numarul de ore de predare/profesor. Chiar asa 14 ore de munca pe saptamana nu e un pic prea putin?

  • 18 sunt orele la clasă. Plus concepere teste, strângere materiale didactice, pregătire lecții, corectare teste, consilii profesoral, etc.

  • @lucian. Exemplu real. Teză la mate clasa 5. 15 exerciții, timp de rezolvare 35 minute. (15 minute întârziere la sosire profesor în clasa). Medie 3 minute pentru rezolvarea unui exercițiu/problema. Asta a fost modalitatea de pregătire.

  • @Lucian: corect. E rezonabil.

   Tot rezonabil ar fi sa aiba contract doar pe cate 4 ani si evaluarea de parcurs si de sfarsit de ciclu ne spune daca mai prinde contract sau se reprofileaza. Corect?

   Dar am ramane cu jumatate de posturi cam libere … 🙁

  • @Lucian: corect. E rezonabil.

   Tot rezonabil ar fi sa aiba contract doar pe cate 4 ani si evaluarea de parcurs si de sfarsit de perioada ne spune daca mai prinde contract sau se reprofileaza. Corect?

   Dar am ramane cu jumatate de posturi cam libere … 🙁

 5. Unii “plateste”, altii nu “plateste”, altii “fura” ce doar unii “plateste”. Transmitem si noi un indemn calduros politicienilor sa plateasca impozit la ce fura.

 6. Nu PFA. Examen pentru a avea dreptul să facă meditații. Copii fac meditatii cu profesori care nu iau titularizarea. Părinții se bucură că au găsit pe cineva disponibil, dau bani, dar nu au garanția că primesc un plus față de școală.

 7. SA-SI FACA SI SHPAGARII PARTIDULUI. SA PLATEASCA IMPOZIT PE SHPAGA !

 8. ‘Sa isi faca PFA ca sa avem ce fura”

 9. Sasi faca PFA si batranica cu 5 capatani de usturoi, si cersetorii, sa poata fura politicieni cu vaporul, sau chiar cu halca!

 10. Cand profesorii din mediratii ai sa-si cumpere 6 case o sa aiba si pfa!