G4Media.ro

Profesorii universitari pot obține mai ușor viză pentru Statele Unite, prin programul…

Visa / Foto: Facebook.com/US Embassy Bucharest

Profesorii universitari pot obține mai ușor viză pentru Statele Unite, prin programul „USA Visa Facilitation”

Cadrele didactice din universități care vor să obțină mai ușor viză de intrare în Statele Unite ale Americii, în scop profesional sau turistic, au la dispoziție programul guvernamental „USA Visa Facilitation”, anunță Consiliul Național al Rectorilor.

Programul este disponibil timp de un an și le facilitează profesorilor din învăţământul superior din România, precum și membrilor de familie ai acestora – soț/soție și copii – obţinerea vizelor B1/B2 pentru călătorii în scop de afaceri sau călătorii în scop turistic, relatează Agerpres.

Iniţiativa aparţine Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în parteneriat cu Guvernul României, cu sprijinul Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), conform unui comunicat de presă al Consiliului.

„Programul «USA Visa Facilitation» este un serviciu prin care se prioritizează obţinerea de programări pentru interviul de acordare a vizelor şi este disponibil atât pentru cadrele didactice din învăţământul superior, cât şi pentru membrii familiilor acestora, respectiv soţ/soţie şi copii. Acest beneficiu major poate fi accesat atât de persoanele care au deja planuri de călătorie în Statele Unite ale Americii, cât şi de cele care încă nu au planuri concrete de călătorie în SUA, dar ar putea avea nevoie de viză în viitor. De asemenea, programul poate fi accesat şi pentru reînnoirea vizei existente“, precizează CNR în comunicatul remis Agerpres.

Foto: Facebook.com/US Embassy Bucharest

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează