G4Media.ro

Profesor la ASE București: ”Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Si eu care ziceam ca am dat mult 45 euro (un pic mai mult decat 1 bilet la telecabina ruginita de la Busteni) pentru 4 persoane in Germania la o telecabina similara cu cea spre Babele, dar mult mai noua si moderna, inclusiv parcarea 4h acoperita langa cabina… E mai mult decat bataie de joc ce se intampla la Busteni.

    • E efectul voucherelor de vacanta. Cu voucherele alea ai cazarea. Vrei si distractie? Atunci baga mana adanc in buzunar.

  2. Domn profesori, discutia ar trebui sa fie de ce sunt preturile alea exaggerate in Sinaia? De ce aceeasi sticla de bere care costa 4 Ron in supermarket costa 15 Ron in restaurant? Ce iti ofera in plus de 11 Ron restaurantul la o sticla de bere? Voucherele de vacanta mai mult au distrus turismul romanesc decat sa-l ajute. Ai preturi mai mari decat in Grecia si conditii de Haiti.

    • @Andreiutu _ “…de ce sunt preturile alea exagerate in Sinaia?”

      Ne explica manualul de Economie de clasa aXI-a. Prețul este determinat de echilibrul dintre cerere și oferta.

      Dacă oferta este mai mică decât cererea și prețurile sunt mari decât in alte regiuni, aceasta constituie imboldul sa deschideți o afacere profitabila in Sinaia și sa echilibrati piața. Va rog, nu ratați oportunitatea!

  3. Preturile la cazare si la restaurante in Romania sunt aberante, tinand cont de valoarea oferita/raportarea la salariul mediu net.

    Cei din Horeca doar vor muta costurile mai mari pentru ei in costuri mai mari pentru clienti.

    Ar trebui eliminate voucherele de vacanta … multa „cerere” e artificiala. Voucherele doar au contribuit la rotunjirea veniturilor afaceristilor din turism.

    De cand au aparut voucherele preturile s-au dublat/tripat in HORECA.

  4. Oare ..salariile,impozitele ,facturile la utilitati si alte cheltuieli a unui bar/restaurant sunt de ignorat?
    Adaosul practicat. in afara tari .este de la 300% in sus intrun local…
    Si da,lucrez in domeniu . Abia „respiram” si cu preturile acestea
    Cine cunoaste ,stie !
    Citez de mai sus – ” …valoarea oferita/raportarea la salariul mediu net” – aici e punctul pe i !!!!

  5. Cum sa fie anul trecut numai 60 de lei de persoana? Imi aduc aminte ca inca de prin 2016 era vreo 75 de lei de persoana, Busteni -Babele!