G4Media.ro

Procurorul general al Ucrainei: Zece soldaţi ruși, inculpați pentru presupuse crime de…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Procurorul general al Ucrainei: Zece soldaţi ruși, inculpați pentru presupuse crime de război la Bucea / Suspecţii i-au îngenunchiat, i-au legat la ochi şi i-au ameninţat că îi vor ucide trăgând în mod deliberat în direcţia lor

Zece soldaţi ruşi au fost inculpaţi joi pentru presupuse crime de război comise la Bucea, a anunţat procurorul general al Ucrainei pe contul său de Telegram, relatează AFP, transmite Agerpres.

”Zece soldaţi din Brigada 64 de puşcaşi motorizaţi din Rusia, aparţinând armatei a 35-a ruse, au fost inculpaţi pentru tratament crud asupra civililor şi alte încălcări ale legii şi cutumelor războiului”, a spus procurorul.

Potrivit anchetei, militarii ruşi, în timpul ocupării Bucea în martie, ”au luat ostatici civili care nu luau parte la ostilităţi şi erau neînarmaţi. Ocupanţii nu le-au dat nici să mănânce, nici să bea”, a detaliat procurorul.

”Suspecţii i-au îngenunchiat, i-au legat la ochi cu materiale textile şi hârtie autocolantă, le-au legat mâinile cu legături de plastic şi i-au ameninţat că îi vor ucide trăgând în mod deliberat în direcţia lor”, a continuat el.

”Pentru a obţine informaţii despre locul în care se află soldaţii ucraineni şi într-un caz fără justificare, militarii ruşi au provocat răni civililor. Au primit pumni, lovituri la picioare, degete şi trunchi. Ocupanţii au şi jefuit populaţia locală, confiscându-le bunurile personale şi echipamentele casnice” a spus el.

Procurorul a adăugat că cei zece bărbaţi vor face obiectul unor cercetări pentru a fi arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei.

Această inculpare este prima de când 20 de cadavre ale unor oameni îmbrăcaţi în civil au fost descoperite de AFP pe o stradă din Bucea la 2 aprilie, stârnind condamnări şi indignare în întreaga lume.

Ucrainenii i-au acuzat pe ruşi de crime de război, dar Moscova a negat orice responsabilitate şi a vorbit de o ”înscenare” a Kievului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine pe cine lega la ochi in ultima propozitie? In penultima e virba doar de niste rusi – se legau intre ei la ochi?