G4Media.ro

Procurorul general al SUA, William Barr: Sperăm că România va reveni asupra…

Procurorul general al SUA, William Barr: Sperăm că România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat, după vizita la București unde a participat la ministeriala UE-SUA pe afaceri interne și justiție, că SUA speră că România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției. Menționăm că modificările la Codurile Penal nu au intrat în vigoare, fiind în prezent la Curtea Constituțională pentru a doua oară. Pe de altă parte, opoziția anunțat că va anula acele modificările operate deja de PSD-ALDE la legile justiției și criticate de Comisia de la Veneția, inclusiv desființarea secției speciale.

Redăm mai jos integral declarația procurorului general al SUA, William Barr, postată pe site-ul Departamentului Justiției

”România este unul dintre cei mai puternici parteneri în lupta împotriva criminalității transfrontaliere. Cu ajutorul României, am avut posibilitatea să investigăm și să extrădăm membri ai unor grupuri de crimă organizată implicați în acțiuni globale de fraude pe internet. România a oferit de asemenea sprijin esențial pentru DEA în ce privește operațiuni împotriva traficului de droguri.

Parteneriatul nostru se bazează în mod tradițional pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept și pe buna guvernare și pe înțelegerea comună că acestea formează fundamentul pentru îmbunătățirea prosperității și securității noastre comune.

Vizita mea la București pentru ministeriala UE-US pe justiție și afaceri interne a oferit ocazia să reafirm că statul de drept este un principiu esențial, și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebuie conduse și să  se asigure că legile sunt corecte, promulgate și aplicate în mod egal și imparțial.

Apreciez în mod special șansa de a ma întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anti-corupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.

Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.

Aștept cu nerăbdare să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea noastră strânsă în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”

Sursa Foto: Departamentul Justiției

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Si noi cei de aici, care am castigat referendumu, speram sa revina colega d-lui Barr la DNA si sa nu i mai lase pe ciume sa faca stat de drept si alte tampenii!

 2. Institutiile colaboreaza la hotiile pungasilor marunti de pe internet dar coalizeaza cu mafia si crima organizata la atrocitatile si distrugerile majore. Un premier care declara coruptia drept maniera de cultura pentru a multumii cuiva, nu va lupta niciodata impotriva coruptiei…Sa nu mai spunem de recunoasterea indirecta a implicarii ministrilor in actul de justitie.

 3. Borfașii,boarfele,semianalfabeții și tâmpiții sadea care alcătuiesc leadershipul PSD,au sperat(mai speră încă?) să primească firman de „LIBER LA FURAT!” de la Departamentul de Stat…

 4. ha ha ha ha ha! au, au, mai usor !

 5. Pazea caline,a venit statul paralel
  Reveniti,refaceti,reluati …cam asta zice departamentul de stat!

 6. Adica, sa priceapa pezdistii: WUIEPSD!

 7. Câtă naivitate ! Cine sa revina? Mafiile din Guvern sau indivizii din PARLAMENTUL HOTIEI NATIONALE?

  Gunoaie din psd-iasi in Parlamentul Hotiei: Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte

 8. privilegii, privilegii, privilegii.
  hotie, hotie, hotie.
  partidul.

  poulimea ? A3

 9. Așa este. Romania ca aliat transfrontalier sa devina o mare puscarie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.