G4Media.ro

Procurorul federal german a lansat o ”anchetă structurală” privind crimele de război…

Sursa foto: Sergey BOBOK / AFP

Procurorul federal german a lansat o ”anchetă structurală” privind crimele de război din Ucraina

Procurorul federal al Germaniei a deschis o așa-numită „anchetă structurală” cu privire la presupusele crime de război comise de trupele ruse de la invadarea Ucrainei, a declarat marți procuratura pentru CNN.

„Parchetul Federal a deschis o așa-zisă anchetă structurală în legătură cu conflictul armat internațional dintre Rusia și Ucraina”, se arată într-un comunicat transmis CNN.

„Există indicii concrete că s-ar putea să fi fost deja comise crime de război, în special crime de război care implică utilizarea unor metode de război interzise împotriva civililor ucraineni, precum și a bunurilor civile”, se arată în comunicat.

Context

O anchetă structurală nu vizează anumiți suspecți, a precizat procurorul federal german de la Karlsruhe, dar are ca scop strângerea de dovezi cu privire la crime și identificarea structurilor din spatele acestora. Probele pot fi apoi folosite în viitoare proceduri penale împotriva suspecților individuali, a explicat procurorul federal al Germaniei pentru CNN.

În trecut, Germania a urmărit în mod repetat atrocitățile comise în străinătate, inclusiv crimele de război din Siria. În ianuarie, un tribunal german a condamnat un fost colonel al armatei siriene la închisoare pe viață, în primul proces de tortură împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. ce legatura are procurorul din tara Germania cu …alta tara unde nu exista trupe germane???
  hello, constat ca oamenii de pe planeta asta au luat-o complet razna

  • Ce caută Rusia în Ucraina? Ucraina e stat suveran.

  • Ce te doare pe tine de ce face Germania?

  • Pentru a avea baza juridică pentru confiscarea proprietăților deținute în Germania / UE de cei găsiți vinovați de crime de război. În articol scrie – „probele pot fi apoi folosite în viitoare proceduri penale împotriva suspecților individuali”. Pentru unii este greu să priceapă ce citesc.

  • lu procuroru de la jermania, sa cercete cele aprox 13 milioane de victime cauzate de interventiile „exceptionalismului american” din ultimii 3jdeani

 2. De ce a declarat Rusia război Ucrainei?

 3. Pentru a avea baza juridică pentru confiscarea proprietăților deținute în Germania / UE de cei găsiți vinovați de crime de război. În articol scrie – „probele pot fi apoi folosite în viitoare proceduri penale împotriva suspecților individuali”. Pentru unii este greu să priceapă ce citesc.

  • La fel cum au fost confiscate bunurile n.a.zisti.lor implicati in holocaust?

  • de parca daca sunt pe numele copiilor nu se pot confisca. la noi cum e? daca dai banii facut ilegal inclusiv rudelor de gradul 1 se pot confisca si de la aia. totul e sa ii stii.

 4. Mars idi0tule

 5. cum e sa fii un neam de sparanghelisti mai putin relevanti decat leprele astea care nu s-au obosit cu acquisul, care nu respecta limitele de deficit bugetar, care inchid televiziunile opozitiei in cazurile fericite cand nu o incinereaza in Casa Sindicatelor din Odesa

 6. asta saracul tot la vaccin a ramas. mintea lui cu 2 neuroni nu e in stare sa faca diferenta intre situatii. la el toate sunt la gramada. asa e la el in cap, totul la gramada 😀 😀