G4Media.ro

Procurorul Curții Penale Internaționale: Mandatul de arestare pe numele lui Putin nu…

Sursa foto: Yuri KADOBNOV / AFP

Procurorul Curții Penale Internaționale: Mandatul de arestare pe numele lui Putin nu va expira dacă și când conflictul din Ucraina se va încheia / „Nu există un termen de prescripție pentru crimele de război”

Procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, a declarat luni că mandatul de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin nu va expira dacă și când războiul din Ucraina se va încheia, relatează The Guardian.

„Nu există un termen de prescripție pentru crimele de război. Acesta este unul dintre principiile de la Nürnberg, iar indivizii – oriunde s-ar afla în lume – trebuie să realizeze că legea este prezentă și că există responsabilități care vin odată cu autoritatea”, a declarat Khan pentru BBC.

Mandatul de arestare pentru Putin și pentru comisarul său pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, va rămâne pentru tot restul vieții lor „dacă nu se vor prezenta în fața judecătorilor independenți ai tribunalului și dacă judecătorii, pe fond, vor decide să respingă un caz”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Da, și vor fi puse în aplicare când vor muri din cauze naturale.Ha!

    • Face pe el, dar nu de frică!

    • Dar nici el nu va mai iesi niciodata din Rusia. Cat pentru restul, aceeasi problema – nu vor mai iesi niciodata din gulag. Toti raman inchisi in marea inchisoare numita Rusia. Inclusiv marea stratega de la banca aia nationala.

  2. Putin e disperat acum față de China,le promite marea cu sare,numai să ii ajute și să fie lîngă ei, DAR uita un lucru important: China are mare nevoie de SUA și restul lumii pentru piața de desfacere,!!! Rusia,Iran și Belarus,Siria nu ajung pentru China! Iar China nu risca un conflict cu SUA și restul, pentru fundul rușilor!!!