G4Media.ro

Procurorii din Germania au efectuat percheziții la Ministerul Finanțelor și la Ministerul…

sursa foto: Pexels

Procurorii din Germania au efectuat percheziții la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Justiției într-o ancheta privind spălarea de bani

Procurorii din Germania au transmis joi că au confiscat documente de la Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Justiţie în cadrul unei anchete ce privește o posibilă obstrucționare a justiției de către o agenție guvernamentală care este responsabilă de investigarea spălării banilor, potrivit Reuters.

Procurorii au precizat într-un comunicat că investighează Unitatea pentru Informaţii Financiare (FIU) începând din 2020 din cauză că agenţia nu a transmis mai departe, către poliţie şi justiţie, rapoarte de la bănci privind posibile cazuri de spălare de bani.

Investigaţia a fost declanşată după ce o bancă a raportat către FIU plăţi suspecte spre Africa de peste un milion de euro. Banca avea suspiciuni că plăţile ar avea legătură cu traficul de arme şi de droguri şi cu finanţarea terorismului. FIU a luat notă de raport, însă nu l-a transmis mai departe către agenţiile de aplicare a legii.

De asemenea, procurorii au precizat că analizează faptul că, din momentul în care FIU a prelua controlul asupra spălării banilor în 2017, numărul rapoartelor despre activităţi suspecte a scăzut dramatic.

Ei au mai precizat că verificările anterioare asupra FIU au arătat că a existat o amplă comunicare cu ministerele care au fost verificate joi. Procurorii vor să stabilească nivelul de implicare al oficialilor din ministere în deciziile FIU. FIU este parte a Administraţiei Federale a Vămilor, care este controlată de Ministerul de Finanţe.

Sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. „Procurorii din Germania au transmis joi că au confiscat documente de la Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Justiţie ” Va rog sa specificati care ministere, cele din Germania sau cele din Romania? Si noi avem cele doua ministere in Romania si se numesc la fel: Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Justiţie.

 2. Ce era să mă bucur!
  Eram sa cred, din titlul articolului, că procurorii din Germania au efectuat percheziții la cele două ministere din România!

 3. Sa mai spuna cineva ca romanii au imventat smenul! S a dus naibii jermania, nu mai e ce o fost!

  • O explicatie ar fi ca printre functionarii corupti de acolo sunt si nemtalai de pe la noi, sasi plecati demult din Romanica dar cu apucaturi „mioritico-iohanice”. ….
   Pai daca Politia si Parchetul ar descinde la noi, vai ce scandal ar fi…. , Inaltii functionari si demnitari” romani sunt cei mai „imaculati si fara de prihana” din lume si lupta „din rasputeri” pentru bunastarea natiei. O gasca de jigodii !

  • Aci esti pe langa subiect: in functiile cheie vei vedea doar nemtzi suta la suta, pt ca sunt joburi pe bani multi si cu avantaje ca angajatzi ai statului; sa spui ca mizeria de acolo se datoreaza nemtzilor plecatzi de aci ne arata doar rea-vointza si habarnism!

 4. Sa vina si pe la noi ca ai nostri-s vanduti, tot arborele, cateaua si purceaua.