G4Media.ro

Procurorii au început urmărirea penală față de cele trei societăți comerciale care…

sursa foto: Facebook

Procurorii au început urmărirea penală față de cele trei societăți comerciale care au construit fără autorizaţie în Parcul Herăstrău / Lucrările au fost oprite temporar

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, joi, că au început urmărirea penală faţă de trei societăţi comerciale într-un dosar în care se investighează efectuarea de lucrări de construire fără autorizaţie în Parcul Herăstrău.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de trei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare de lucrări de construire, prevăzută de articolul 24 lit. a) din Legea50/1991.

Procurorii notează în ordonanţă că, în perioada martie 2020 – prezent, ar fi fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în Parcul Regele Mihai 1 Herăstrău din Bucureşti, şoseaua Nordului nr. 1, Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 mp şi patru construcţii.

„Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost efectuate de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale”, se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că terenul şi cele patru construcţii ar fi făcut obiectul unor contracte de închiriere şi de asociere în participaţiune încheiate între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cele două societăţi comerciale anterior menţionate, în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică şi se află într-o zonă protejată construită cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural.”

Parchetul informează totodată că, în cursul zilei de joi, au fost efectuate trei percheziţii la sediile celor trei societăţi comerciale de către poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar prin ordonanţa procurorului s-a dispus oprirea temporară a lucrărilor.

Poliția Capitalei și Parchetul Sectorului 1 au făcut miercuri 4 percheziții domiciliare în București și Ilfov într-un dosar penal privind construcții fără autorizație în parcul Herăstrău, ce figurează cu regim de monument istoric, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.E vorba de construcții cu destinația de restaurant sau terasă în parcul Herăstrău, imediat după ecluză, după Ambasada Chinei.

Potrivit surselor G4media.ro, sunt vizate de percheziții 3 firme: Tuya Restaurant, MHZT Investiții și Don Instal IMOB. Reprezentanții celor 3 firme vor fi conduși la Poliția Capitalei pentru audieri.

Tuya Restaurant îi are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, unul dintre patronii de la clubul Nuba, fiu al primarului PSD din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, acționarii Tuya Restaurant sunt Ștefan Alexandru Nanu, Emilian Negulescu și compania Deinde Consulting DWC – LLC din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Administrator e Raluca Avram.

MHZT Investiții este deținută de un offshore din Cipru, MHZT Consulting LTD, reprezentată de Sergey Babayan, iar

Don Instal IMOB este o agenție imobiliară din Bragadiru, deținută de Dorin Țică.

sursa foto: Facebook / Aglomerație la terase Herăstrău

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. de ce stergeti comentarile ?

  2. Asa e practica in toata Romania, intai construiesc ilegal cu aprobarea tacita a mafiei ISC, Primar si Urbanism si apoi sunt bagati in legalitate cu avize si proiecte falsificate.

  3. Din viesparul lui Adrian Nastase de la Cornu ies „barzaunii”!

  4. asa se face treaba ! fara autorizatie de contructie ! doar cu Binecuvantarea Blondei de Voluntari ! daca exista naivi pe acest site ca Blonda de Voluntari este Inocenta, apai aceia sunt Inocenti la minte !