G4Media.ro

Percheziții legate de construcții fără autorizație în parcul Herăstrău. Printre proprietarii construcțiilor…

Percheziții legate de construcții fără autorizație în parcul Herăstrău. Printre proprietarii construcțiilor este Ștefan Nanu, unul dintre patronii de la clubul Nuba

Poliția Capitalei și Parchetul Sectorului 1 fac 4 percheziții domiciliare în București și Ilfov într-un dosar penal privind construcții fără autorizație în parcul Herăstrău, ce figurează cu regim de monument istoric, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

E vorba de construcții cu destinația de restaurant sau terasă în parcul Herăstrău, imediat după ecluză, după Ambasada Chinei.

Potrivit surselor G4media.ro, sunt vizate de percheziții 3 firme: Tuya Restaurant, MHZT Investiții și Don Instal IMOB. Reprezentanții celor 3 firme vor fi conduși la Poliția Capitalei pentru audieri.

Potrivit unui comunicat al Poliției, sunt vizate infracțiuni de ”executare, fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate și abuz în serviciu”.

Potrivit Poliției, urmează să fie pusă în aplicare o ordonanță de oprire a lucrărilor.

Potrivit unor informații transmise de Primăria Capitalei către HotNews.ro, construcțiile ilegale au fost făcute fără autorizație, beneficiare fiind două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții.

Tuya Restaurant îi are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, unul dintre patronii de la clubul Nuba, fiu al primarului PSD din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, acționarii Tuya Restaurant sunt Ștefan Alexandru Nanu, Emilian Negulescu și compania Deinde Consulting DWC – LLC din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Administrator e Raluca Avram.

MHZT Investiții este deținută de un offshore din Cipru, MHZT Consulting LTD, reprezentată de Sergey Babayan, iar
Don Instal IMOB este o agenție imobiliară din Bragadiru, deținută de Dorin Țică.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis HotNews.ro că proprietarii au fost somați să demoleze construcțiile, dar nu s-au conformat și au fost sesizați procurorii. Și mai interesant este că o parte din terenul pe care s-a construit aparține orașului, fiind în administrarea ALPAB. (Foto: Aglomerație la restaurantele din Herăstrău / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. cum se intituleaza propreietarul unei ilegalitati?😏

 2. Poate vine Nicușor sa le apere drepturile

  • Daca citeai mai mult decat titlul (dar probabil iti curgea apoi sange din nas) aflai ca tocmai Primaria Generala aka Nicusor a trimis somatie si a instiintat procurorii !
   Dar de ce sa ne informam, sa analizam, comparam?! Mai bine zicem pe-aia romaneasca toti sunt la fel, ba!
   Insa cine are cap obs diferențele…

 3. badace, esti un dobitoc, tocmai ca de la Nicusor pleaca chestiile astea; pe vremea lu hoata aia de firea erau la ordinea zilei construirile fara autorizatii

 4. Toti derbedeii, infractorii si rapãnul acestei tari au pus mana pe tara asta si se comporta ca si cum ar fi mosia lu masa si a lor, la puscarie cu infractorul si confiscat tot

  • Deja m-am plictisit de toate descinderile astea fara nicio finalitate.
   Peste doi ani tot acolo vor fi toate restaurantele.
   Mai stiti cand au ridicat parca toti vamesii din Giurgiu? Si?
   Mai stiti cand tipa presa despre un patron de chocolat erie si bistro care avea soft special in casa ca sa ascunda vanzarile? Si?
   Mai stiti cand ni-l aratau pe Adrian Sarbu ca a ea toti angajatii pe contracte de colaborare? Si?
   Si cate si mai cate circoteci pe la tv finalizate cu NUP..

 5. fals ! au autorizație verbala de la firea