G4Media.ro

Procedura de ratificare a aderării Finlandei și Suediei la NATO a început…

Sursa foto: NATO

Procedura de ratificare a aderării Finlandei și Suediei la NATO a început la Bruxelles. Stoltenberg: „Abia aștept să văd încă două steaguri la sediul NATO”

UPDATE Secretarul general al NATO a declarat în cadrul unei conferințe de presă comună cu reprezentanții Suediei și Finlandei că „se bazează” pe toți aliații NATO să ratifice cât mai rapid aderarea celor două state nordice la NATO.

„Și-au luat angajamentul să muncească din greu, mă bazez pe toți aliații ca aderarea să fie cât mai rapidă. Foarte mulți aliați și-au luat angajamente față de securitatea Finlandei și Suedia. De-acum înainte au statutul de țări invitate și vor lua parte la discuțiile alianței. Împreună vom face alianța mai puternică și vom lupta împotriva pericolelor. Abia aștept să văd încă două steaguri la sediul NATO”, a afirmat Stoltenberg.

Știrea inițială

Cele 30 de state membre ale NATO au început marţi la Bruxelles procesul de ratificare a aderării Finlandei şi Suediei, a anunţat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, citat de AFP, preluată de Agerpres.

„Semnarea protocoalelor de aderare lansează procesul de ratificare în fiecare ţară membră”, a explicat el înainte ca ambasadorii acestora să parafeze protocoalele.

Turcia este singura ţară din NATO care a condiţionat ratificarea de respectarea unor angajamente privind combaterea terorismului asumate de cele două candidate, la summitul de la Madrid al Alianţei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. 🥳
  Mulțumim lui Petru cel Mic si Crăcănat pentru că i-a convins in 6 luni pe finlandezi ce nu i-a convins nici războiul rece!
  😏

 2. a inceput ‘procedura’ sauy cum sa faci 1000 de ‘stiri’ din nimic

  • turbati, rusnacilor, TURBATI!!!
   inapoi in buncar cu voi :))))))))))))))))))

  • Vă roade, n-așa? Că s-au fâsâit amenințările voastre la adresa Suediei și Finlandei și ați primit una peste râtul ăla de porci!