G4Media.ro

Procedură de infringement împotriva Ungariei pentru preţuri reduse la carburanţi numai pentru…

Sursa foto: Pixabay

Procedură de infringement împotriva Ungariei pentru preţuri reduse la carburanţi numai pentru șoferii ungari

Comisia Europeană a anunţat vineri că a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Ungariei, care impune preţuri diferite la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine şi vehiculele cu numere maghiare, încălcând regulile pieţei unice, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Vehiculele cu numere de înmatriculare maghiare, inclusiv tractoarele şi utilajele agricole cu acte maghiare, au dreptul la preţuri oficiale la combustibil mai mici cu 60 până la 70%. În schimb, toate celelalte vehicule cu număr de înmatriculare străin nu pot beneficia de aceste preţuri reduse”, subliniază Executivul comunitar.

Comisia consideră că este deosebit de important, în actuala situaţie geopolitică, să se asigure funcţionarea corespunzătoare a pieţei unice, deoarece aceasta reprezintă principalul instrument prin care se pot contracara efectele economice perturbatoare actuale determinate de invazia Rusiei în Ucraina. Acţiunile unilaterale de la nivel naţional şi introducerea de tratamente discriminatorii contravin principiilor liberei circulaţiei pe piaţa unică şi nu pot fi o soluţie.

Demararea procedurii de infringement constă în trimiterea unei scrisori de punere în întârziere. Ungaria dispune acum de două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat. În lipsa unui răspuns la avizul motivat sau în cazul în care observaţiile prezentate în răspuns nu sunt satisfăcătoare, Comisia poate decide să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. orban vrea acces si la cardurile EU si la fondurile suplimentare din prostitutie la moskva…trebuie obligat sa aleaga intre relatia de familie si aia de c ü r v a ordinara …😎😎😎😎😎😎

 2. orban vrea acces si la cardurile EU si la fondurile suplimentare din pr..os. titutie la moskva…trebuie obligat sa aleaga intre relatia de familie si aia de c ü r v a ordinara …😎😎😎😎😎😎

 3. „Demararea procedurii de infringement constă în trimiterea unei scrisori de punere în întârziere. Ungaria dispune acum de două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat. În lipsa unui răspuns la avizul motivat sau în cazul în care observaţiile prezentate în răspuns nu sunt satisfăcătoare, Comisia poate decide să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.”

  Se termina razboiul pana atunci. Ma intreb de multe ori cine a facut legile astea la UE, oare cum arata oamenii astia, unde isi fac vacantele?

 4. Out! UE nu are nevoie de o țară care produce numai probleme,un Gică contra de proastă calitate!

 5. Corect ar fi să se aplice și reciproca, dacă o țară ca Ungaria, fără resurse proprii, reușește să mențină un plafon la prețurile carburanților atunci de ce nu poate UE să aplice același set de măsuri pentru europeni. Orban instituie măsurile cu efortul bugetar propriu nu cu susținerea din granturi de la UE, așa că dacă la ei se poate la noi de ce nu se poate?

  • Raspunsul e simplu : pentru ca UE nu vrea !

 6. Au vrut panica macar sa o aiba pe merit nu doar de vrajeala.

 7. O sa ajunga sa nu ii mai ieie nimeni in serios si chiar sa ii dea la o parte cu un picior ca pe o potaie enervanta.

 8. Orban are nitzica dreptate si anume isi ia scatoalce de la UE pt ca nu are un dinte mai veninos impotriva lu Putin si deci are preturi mai normale la benzina da pe de alta parte restul UE care a dus o politica mai abrupta impotriva agresiunii lui Putin in Ucraina vrea sa beneficieze de preturi ieftineanu. Deci Ursulica trebuie sa se hotarasca ori nu ii mai da scatoalce lu Orban si atunci Orban trebuie sa permita intregii UE sa se ‘adape’ de la bidonu lui ma ieftin, ori ii da in continuare scatoalce da nu trebuie sa se mai uluiasca la faza cu benzina ieftina doar pt Unguri.