G4Media.ro

Prinţul Harry renunţă la procesul pentru calomnie intentat unui tabloid britanic

Sursa foto: ANGELA WEISS / AFP

Prinţul Harry renunţă la procesul pentru calomnie intentat unui tabloid britanic

Prinţul Harry al Marii Britanii şi-a retras vineri plângerea pentru calomnie depusă la Londra împotriva editorului suplimentului duminical Mail on Sunday din cauza unui articol despre măsurile sale de securitate, a relatat cotidianul afiliat Daily Mail, citat de Reuters.

Prinţul Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, a dat în judecată Associated Newspapers pentru un articol din 2022 care afirma că el s-a oferit să plătească din fonduri proprii pentru a beneficia de protecţia Poliţiei doar după ce a dus o luptă juridică separată împotriva Guvernului britanic, potrivit agenției Agerpres.

De asemenea, articolul l-a acuzat pe prinţul Harry, în vârstă de 39 de ani, că a încercat să inducă în eroare publicul cu privire la disponibilitatea sa de a plăti pentru a beneficia de protecţia Poliţiei, care i-a fost retrasă după ce el însuşi a renunţat la îndatoririle sale regale în 2020.

În decembrie 2023, prinţul Harry a eşuat în încercarea de a face să fie respinsă apărarea ziarului în procesul său de calomnie, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit probabil să depună mărturie la Înalta Curte din Londra în cursul acestui an.

Daily Mail a relatat că Harry, duce de Sussex, a renunţat la procesul său cu câteva ore înainte ca avocaţii lui să fie nevoiţi să predea documentele cerute de instanţa britanică. Daily Mail a precizat că prinţul britanic va fi acum obligat să plătească cheltuielile de 250.000 de lire sterline (316.900 dolari) ale ziarului, alături de propriile onorarii de judecată, costuri pe care acest ziar le-a estimat la 500.000 de lire sterline.

Avocaţii prinţului Harry şi reprezentanţii Associated Newspapers au refuzat să facă declaraţii pe această temă.

Purtătorul de cuvânt al prinţului, care a precizat că nu au fost stabilite costurile legale, a declarat că acesta şi-a retras cererea de despăgubire deoarece a dorit să se concentreze pe siguranţa familiei sale şi pe procesul său împotriva Guvernului britanic în legătură cu decizia de a-l lipsi în mod automat de protecţia Poliţiei atunci când se află în Marea Britanie.

Harry, soţia sa americană Meghan şi cei doi copii ai lor locuiesc în prezent în California, după ce cuplul princiar s-a retras din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice în 2020. Plângerea sa împotriva Guvernului de la Londra a fost audiată în decembrie, o decizie fiind aşteptată în următoarele luni.

Acel caz se află în centrul atenţiei lui Harry şi nu acţiunea pentru calomnie, care ar fi „oferit o platformă continuă pentru afirmaţiile false făcute de Mail în urmă cu atâţia ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al prinţului britanic.

Înalta Curte de Justiţie din Londra a decis în iulie anul trecut că articolul din Mail on Sunday a fost defăimător, deschizând astfel calea pentru ca Harry să continue procesul împotriva unuia dintre cei mai mari editori de presă din Marea Britanie. Însă încercarea prinţului de a obţine o decizie în favoarea sa fără proces a eşuat ulterior.

Această acţiune în justiţie a fost doar unul dintre numeroasele procese pe care prinţul Harry le-a intentat împotriva tabloidelor britanice la Înalta Curte de Justiţie. Împreună cu alte şase personalităţi, printre care şi cântăreţul Elton John, Harry a dat în judecată Associated Newspapers, acuzând un comportament ilegal pe scară largă, inclusiv interceptări ilegale ale telefoanelor practicate de către jurnalişti.

Un judecător a decis în noiembrie că procesul lor poate fi judecat, după ce editorul de presă a încercat să îl respingă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ……”panaramele regale”…..