G4Media.ro

Prinții William și Harry au inaugurat o statuie a Prințesei Diana care…

sursa foto: Facebook/ The Royal Family

Prinții William și Harry au inaugurat o statuie a Prințesei Diana care ar fi împlinit 60 de ani

Prinţii William şi Harry au participat la inaugurarea unei statui a mamei lor, prinţesa Diana, care ar fi împlinit joi vârsta de 60 de ani, iar sute de admiratori ai ei s-au adunat la Palatul Kensington, pentru a-i aduce un omagiu, relatează Daily Mail.

Prinţul Harry a ajuns la Londra la ora locală 13:45, cu doar 15 minute înainte de dezvelirea monumentului.

Cei doi fraţi au fost fotografiaţi stând alături înaintea dezvelirii statuii create în memoria prinţesei Diana de Ian Rank-Broadley şi amplasată în grădina Sunken, un loc preferat al ei.

Statuia in bronz, care o prezintă pe Diana cu braţele în jurul a doi copii, a fost comandată de prinţii William şi Harry în 2017 pentru „a-i recunoaşte influenţa în Marea britanie şi în întreaga lume” şi pentru a marca 20 de ani de la moartea ei.

Înainte de evenimentul care a avut loc după-amiază, William şi Harry au stat de vorbă în timp ce mergeau spre ceremonie.

Palatul Kesington a spus că „statuia are va reflecta căldura, eleganţa şi energia prinţesei Diana, pe lângă munca şi impactul ei asupra multor oameni”.

La baza statuii, sunt gravate numele prinţesei şi data la care a fost inaugurată. În faţa ei, în pavaj, este scris un fragment din poemul „The Measure of A Man”, de Albert Schweitzer, care a fost citit la ceremonia de comemorare din 2017.

Evenimentul a fost unul privat, la care au participat membri ai familiei prinţesei Diana, contele Spencer, Lady Sarah McCorquodale şi Lady Jane Fellowes, sculptorul Ian Rank-Broadley, peisagistul Pip Morrison şi preşedintele Historic Royal Palaces, Rupert Gavin.

Sute de oameni s-au adunat încă de dimineaţă în faţa palatului. Admiratorii prinţesei Diana au venit din diverse părţi ale ţării pentru evenimentul de joi.

Diana, prinţesă de Wales, s-a născut pe 1 iulie 1961 şi a murit într-un accident, la Paris, pe 31 august 1997, când prinţul William avea 15 ani, iar prinţul Harry, 12 ani.

Mai multe memoriale au fost create în Londra în memoria ei, inclusiv Diana Memorial Playground de la Palatul Kensington, Diana Memorial Fountain din Hyde Park şi Diana Memorial Walk de la Palatul St James.

Un alt memorial, White Garden, a fost realizat la Palatul Kensington în urmă cu patru ani.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ The Royal Family

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Foarte frumos.

 2. Cine a fost Diana?O nimeni absoluta cu care s-a casatorit un print dintr-o casa regala de pamplezir.
  Oamenii zic ca a „schimbat lumea”.Vai de mama noastra daca una care a reusit sa il atraga pe un fustangiu si asta este singura ei realizare a „schimbat lumea”.Asa am ajuns cu maimutoi oranj si senili teleghidati sa fie presedinti ai celui mai important stat din lumea vestica.

  • Cred ca devotamentul unei parti a britanicilor sau a englezilor pentru memoria printesei Diana se explica printr-o nesteptata nevoie de eroi, de raportare la un ideal umanist nascut chiar loco.
   In lipsa de altcineva, o persoana celebra poate transcede prin unele actiuni foarte banale straturile joase ale existentei cotidiene si devine acest ideal, caruia i se trec cu vederea orice alte comportamente.
   Daca toate astea se petreceau acum 600 de ani, acum toata omenirea stia de la scoala despre faptele minunate ale unei sfinte.