G4Media.ro

Principalul acuzat în procesul atentatelor teroriste din Paris: „Am atacat Franţa, am…

Sursa foto: Twitter/ Paris Police

Principalul acuzat în procesul atentatelor teroriste din Paris: „Am atacat Franţa, am vizat populaţia, civili, dar nu a fost nimic personal”

Principalul acuzat în procesul atentatelor teroriste de la 13 noiembrie 2015 din Paris, soldate cu 130 de morți, Salah Abdeslam, a declarat miercuri, în deschiderea audierilor, că „am atacat Franţa, am vizat populaţia, civili, dar nu a fost nimic personal”.

Teroristul a subliniat că nu vrea să „răsucească cuţitul în rană” şi că atacurile erau un răspuns la „bombardamente” ale Franţei vizând Statul Islamic (ISIS).

„Scopul nu este să răsucesc cuţitul în rană, ci să fiu sincer”, a spus el pe un ton calm.

Atentatele de la 13 noiembrie 2015 au fost un răspuns la „bombardamente franceze ale Statului Islamic”, a mai susținut Abdeslam.

Anterior, el a declarat curţii speciale cu juraţi de la Paris – primele sale cuvinte în faţa instanţei – că „nu există altă divinitate în afară de Allah”, după ce i s-a solicitat să își spună identitatea și a susținut că a „renunțat la orice profesie pentru a deveni combatant ISIS”, potrivit AFP.

Instalat într-o extremitate a boxei acuzaților, Salah Abdeslam, de origine belgiano-franceză, purta un tricou negru, o barbă acoperită după o mască de protecţie şi părul lung, dat pe spate.

„Mai întâi, ţin să mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah şi că Mohamed este mesagerul său”, a afirmat singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au ucis 130 de oameni la Paris şi au rănit alţi 350.

Întrebat care este identitatea părinţilor săi şi profesia sa, el a răspuns că „mă numesc Abdeslam Salah. Numele tatălui şi mamei mele nu au nimic a face aici. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatant al Statului Islamic”.

Sursa foto: Twitter/ Paris Police

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. nici cand o sa stai la puscarie toata viata nu va fi nimic personal. doar unii care isi fac treaba.

  • Crezi că fanaticul este așa afectat că rămâne toată viața acolo? Nu cred. Nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, însă, măcar ne-am fi consolat cu faptul că am fi putut învăța măcar ceva din toată chestia asta. Din păcate nu am învățat nimic.

  • @Tulth categoric este afectat. Nu ai cum sa nu fii din moment ce vei sta toata viata intr-o camera singur, fara TV, fara telefon, fara prieteni, practic fara nimic. El are un regim special decat ceilalti detinuti din cate am auzit.
   Oricat de fanatic ar fi 100% il afecteaza. Chiar el a declarat la inceputul procesului ca a fost tratat ca un caine. Deci clar il afecteaza mai mult decat crezi tu.

 2. Ce mutră de lombrozian haurist are! :)))))

 3. Hai cu ghilotina aia. Ca să ajungă mai repede la divinitate, așa stă pe spatele contribuabilului francez.

 4. Crezi că îți scriam nimic în 2010 despre arabi și mă semnam cu sânge.

 5. , Vlad Telibașa?