G4Media.ro

Prin vacanța de 2 săptămâni “s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu…

Prin vacanța de 2 săptămâni “s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite”, acuză Federația părinților

Toate argumentele invocate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru a susține intrarea copiilor în vacanță au fost “demontate”, afirmă Federația Națională a Părinților (FNAP) într-o luare de poziție transmisă, marți, Edupedu.ro. Organizația arată că, în această situație, rămâne “o singură concluzie: singura motivație a acestei decizii a fost cea financiară. Se confirmă, astfel, ceea ce FNAP a susținut permanent: prin instituirea unei vacanțe forțate, s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite părinților în baza OUG 110/2021”.

FNAP arată că, “dacă în privința reducerii mobilității, argumentul a fost combătut de specialiștii în domeniu (orice vacanță școlară generează o creștere a mobilității și nu reducerea ei), dacă în ceea ce privește lipsa dispozitivelor electronice pentru elevi, contractele pentru achiziția acestora (unele aflate încă în derulare) de către școli sau autorități publice contrazic afirmațiile domnului ministru, nici măcar motivația lipsei unei viteze optime a rețelei de internet nu mai stă în picioare. ANCOM, răspunzând unei solicitări a Hotnews, contrazice justificările domnului ministru, precizând că  parametrii tehnici pentru cele mai populare aplicații online – Zoom, Teams ori Webex,  vitezele minime necesare sunt chiar de 30 de ori mai mici de 100 Mpbs, toate aceste aplicații funcționând pe orice tip de conexiune fixă ori mobilă – de la 3G până la Wi-Fi și internet fix”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Federația cui? S-au autopropus în federație? Cine i-a ales bre?
  Au devenit lideri de sindicat ai profesorilor?

  • Susțin copiii, atâta tot!

  • Si suporta parintii costurile majorate cu incalzirea suplimentara si consumul de curent mai mare de la domiciliu.

  • Prin această măsură, noi, părinții care ne teren pentru viața copiilor noștri, am fost binecuvântați. Copiii nu prea mor din covid, dar nu știm urmările acestei pandemii, există varianta ca copiii să fie asimptomatici iar peste câțiva ani să reclame probleme respiratorii, spre exemplu.
   Voi nu aveți copiii?

 2. Așa e! Totul se face pentru deficit! Dar nu al politicienilor!

 3. Corect. Cheltuielile spitalelor se compenseaza cu inchiderea educatiei

 4. Foarte bine ca au spus adevaratele motive.

 5. Asta-i bună! Ca și profesor, vă spun că nu se respectă purtatul măștii!!! Nu trebuiau deschise școlile, dacă nu se respectă elementarele norme impuse în pandemie! Menționez că am avut covid, deși am cel de-al treilea vaccin, speram sa nu mă imbolnavesc atât de repede! M-am saturat de părinții care pretind, când copiii lor nu au 7 ani de acasă! Și noi avem copii, dar i-am educat! Astăzi profesorul este și dădaca și polițist!?eventual și doctor, căci mulți elevi sunt trimiși la cabinetul medical al școlii, pentru că este o nesimțire să trimiți copilul la școală dacă tușește groaznic, fără un test rapid făcut! Sau, mai frumos, nu sunt de acord părinții să le fie testați copiii?! Așa se îmbolnăvește lumea, din lipsă de civilizație, la noi! Să țină închise școlile, pentru că nu sunt pregătiți oamenii să depășească pandemia!

  • Nu va cred. Eu sunt părinte și văd că la școala fetiței mele se respectă purtarea măștii, și de către copii și de către profesori. Mai puțin de către părinți…

  • Asa este! Din pacate aveti dreptate.
   Am lasat copiii la scoala 2 saptamani, pana am inteles ca nu se vor respecta niciodata masurile, cu strictete.
   Desigur, unii le respecta, dar majoritatea nu. Nici dascali, nici copii.
   Suntem condusi de niste sociopati, cinici, carora nu le pasa absolut deloc de oameni. Suntem niste numere, niste victime colaterale in lupta lor oarba.

  • Felicitări pentru abordare!

 6. Asa au procedat intodeauna. Dupa care au dat vina tot pe profesori.

 7. Are sens. Cel mai probabil e vorba de ultima parte, să nu dea bani la părinții care sunt nevoiți să stea acasă.
  Ce pot să spun? Noi am profitat de vacanță și am mers la munte (mobilitate) și școala online (curs de engleză) merge decent și de pe cel mai ieftin abonament de pe piață cu ce semnal găsești într-un sat de munte.
  PS: prefer prezența fizică deoarece calitatea învățării online e foarte slabă.

 8. Poa’ sa ne explice federatia de ce scad cheltuielile salariale? Ca salariul nu se modifica în perioada vacantelor!
  Cresterea mobilitatii e tot „o barba”. Fiul meu nu-si mai aduce copii la scoala, lucreaza de acasa, juniorii jucându-se în curte (daca-i vremea buna) sau în casa, nemaiîntâlnindu-se cu zeci de colegi în scoala.
  Trebuie sa afle si federatiile de parinti ca oricât de nobila ar fi o cauza, exagerarile si prostiile duc la subminarea cauzei.

  • Dacă nu cunoașteți toate datele, nu vă mai spuneți părerea! Sigur că se modifică salariile pe perioada vacanțelor! Nu se mai plătește anumite sporuri, nu se mai plătesc, evident, orele suplimentare.

  • Bună ziua. Scad salariile prin neplata orelor suplimentare și mai ales prin faptul că nu se achită suma aferentă hranei….deoarece în concediu aceasta nu se achită…

  • va contrazic .Pe perioada de concediu profesorii nu primesc indemnizatia de hrana (150 Ron * nr de profesori = o suma frumusica) . Daca un profesor are cateva ore peste norma in timpul invatamantului online sau fizic primeste ore suplimentare.In vacanta nu incaseaza aceasta suma.Daca analizam guvernul disperat a economisit ceva.Chiar ministrul educatiei a spus ca in lipsa rectificarii bugetare nu vor fi bani in decembrie.

 9. În condițiile actuale de Război cu Viața Copiilor noștri , aveți TIMP de aberații Bizare! Vaccinul este indispensabil, CLAR, pentru viitorul și Siguranța Stării noastre medico-economico-sociale, pe lângă măsurile igienico-sanitare Ușoare impuse până acum , in RAPORT Cu Acest Grad de RISC AVANSAT , de doi ANI!!

 10. Până când n-o sa vă întâlniți , NU să vă loviți de acest VIRUS, nu aveți, sub nicio formă , cum sa Discerneți! Vă mulțumesc pentru atenția acordată tuturor celor care au înțeles Abordarea responsabilă, asumată și de bună -credință!

 11. 753400 elevi bursieri,de merit.
  10 euro(2 săptămâni)=7534000 euro economii.
  Bravos!!!!

 12. Federatia cui??? A parintilor?? De cine a.ti fost alesi?? Un grup de mincinosi! Atat sunteti!