G4Media.ro

Prin ce conducte poate aduce România gaze naturale din alte surse decât…

Prin ce conducte poate aduce România gaze naturale din alte surse decât Rusia: un gazoduct din Turcia și altul din Grecia, ambele trec prin Bulgaria

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi că România va avea din acest an acces la două coridoare noi de transport al gazelor naturale prin care ar putea aduce gaze din afara Rusiei.

E vorba despre culoarul interbalcanic care poate aduce în România gaze naturale din Turcia, via Bulgaria, și coridorul vertical Grecia – Bulgaria – România, a declarat Virgil Popescu la TVR 1.

În cazul coridorului interbalcanic, sursa gazelor ar putea fi Azerbaidjan sau gazele venite sub formă lichefiată în porturile turcești.

În cazul coridorului vertical, sursele de gaze ar putea fi tot Azerbaidjan, sau gazele lichefiate din hubul grec Alexadropolis (venite din SUA, Qatar). ”Sperăm ca interconectorul Grecia-Bulgaria să fie finalizat în această toamnă”, a spus Virgil Popescu.

Întrebat dacă va reuși să elimine complet în acest an dependența de gazul rusesc, care reprezintă circa 28% din consumul anual al României, Virgil Popescu a spus că ”Ne propunem, rămâne de văzut dacă vom reuși până la finalul anului. Discutăm cu Bulgaria, Turcia, Ggrecia, Azerbaidjan, cu SUA pentru a putea reduce cât mai mult dependența de gazul rusesc. Anul acesta va fi mai mică dependența pentru că încep să intre primele gaze din Marea Neagră, un miliard de metri cubi anual. În cursul lunii iulie vom avea sper”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. noi avem gaz, orice mai scump decat vecinii este furt. Sa avem gazul nostru, ieftin, de ce nu avem gaz ieftin daca avem gaz ???? de ce ne fura altii???

 2. Extraordinar! Nu credeam că mai există cineva care sa invidieze traiul din Rusia. Romania este plina de surprize.

 3. Buna ziua. De ce nu pleacă dl Axon in statul suveran Rusia? Si multi altii ca el. Nu inteleg. Dacă tot va place tot ce i sovietic si stilul li de viata, pleacă frate acolo. Eu nu am auzit ca se emigrează în Rusia.

 4. Dl Axon este de fapt Igor.
  Urmariti comentariile acestui triptilic muscalesc pe Anexa Sputnyk Cotidianul si va faceti o parere.

 5. Gazele extrase din Marea Neagră sunt ale firmei care le scoate de acolo.Ea a investit acolo, nu Virgil Popescu.Le va introduce in sistemul de transport și le va vinde unde vrea, chiar și în România.

 6. intrarea BRUA in Romania are 1,75 mmc/an … mai nimic! si Bg ramanand fara gaze, sa nu spere nimeni ca va ajunge o molecula in R …
  necesarul Bg e de 6 mmc / an. interconectorul Gr – Bg nu are atat!
  nu mai credeti ce zice VP!