G4Media.ro

Primul summit franco-britanic din ultimii cinci ani: Sunak și Macron au convenit…

Sursa foto: Twitter / Rishi Sunak

Primul summit franco-britanic din ultimii cinci ani: Sunak și Macron au convenit că Marea Britanie va contribui în premieră la finanțarea unui centru de detenție pentru migranți în Franța

Premierul britanic Rishi Sunak a susținut o conferință de presă alături de președintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unui summit la Paris, relatează BBC.

Marea Britanie va contribui – pentru prima dată – la finanțarea unui centru de detenție pentru migranți în Franța, spune Sunak.

Aceasta va contribui cu 479 de milioane de lire sterline în Franța pe o perioadă de trei ani, într-o creștere importantă a banilor pentru a o ajuta să limiteze numărul de ambarcațiuni mici care traversează Canalul Mânecii.

O parte a planurilor include acordarea de bani Franței pentru patrule de poliție suplimentare pe plaje.

Înainte de întâlnirea lor – primul summit franco-britanic din ultimii cinci ani – Sunak a declarat că dorește un „nou capitol” în relația cu Franța.

Peste 45.000 de persoane au intrat în Marea Britanie prin traversarea Canalului Mânecii anul trecut, în creștere de la aproximativ 300 în 2018.

Liderul laburist Sir Keir Starmer spune că neobținerea unui acord cu Franța privind returnarea migranților va înrăutăți o „situație proastă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...