G4Media.ro

Primul grup de ostatici din Gaza a ajuns în siguranță în Israel,…

sursa foto: The hostages released by Hamas in an ambulance en route to Israel on Novermb 24, 2023. (Screen capture/Channel 12)

Primul grup de ostatici din Gaza a ajuns în siguranță în Israel, după 49 de zile de când au fost răpiți de teroriștii Hamas / Aceștia vor fi preluați de câteva spitale, pentru verificarea stării de sănătate

Ministerul Sănătății din Israle anunță că Soroka Medical Center, Schneider Children’s Medical Center, Shamir Medical și Wolfson Medical Center sunt pregătite să îi primească pe cei 24 de ostatici eliberați care s-au întors în Israel în această seară.

Sunt 13 israelieni, 10 thailandezi și un cetățean filipinez au fost eliberați din captivitatea Hamas în două ture separate, iar aceștia au ajuns în Israel.

Cei 24 vor fi aduși la spitale după ce vor fi supuși unor verificări inițiale ale stării de sănătate fizică și psihică la baza aeriană Hatzerim de lângă Beersheba.

„Foștii ostatici se vor întâlni cu familiile lor la spitale și vor primi un pachet de îngrijire medicală și psihologică, în funcție de necesități”, precizează ministerul, potrivit timesofisrael.com

„Acestea sunt momente delicate pentru familii și pentru ostaticii eliberați. Dorim să le păstrăm familia și demnitatea”, mai precizează ministerul.

Ostaticii eliberați și familiile lor vor fi îngrijiți în zone desemnate din spitale, separate de ceilalți pacienți, de personal și de vizitatori. Inițial, accesul presei va fi interzis, dar foștii ostatici și familiile lor vor putea lua ulterior propriile decizii cu privire la acordarea de interviuri, relatează timesofisrael.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...