G4Media.ro

Primul eveniment anulat în România din cauza coronavirusului: Campionatele Mondiale de haltere…

Sursa foto: Federația Română de Haltere

Primul eveniment anulat în România din cauza coronavirusului: Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti / Nicu Vlad: În 12 martie se va decide când vor fi reprogramate

Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, luni, pentru Agerpres, că momentan Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti au fost anulate şi că o decizie în ceea ce priveşte reprogramarea competiţiei va fi luată la jumătatea lunii martie, în cadrul Comitetului Executiv al federaţiei internaţionale.

El a precizat că, având în vedere că la acest concurs existau criterii de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decizia în ceea ce priveşte stabilirea datei de desfăşurare va ţine cont şi de Comitetul Internaţional Olimpic.

„Da, Mondialele de la Bucureşti au fost suspendate, perioada aceasta este sistată. Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv a federaţiei internaţionale între 10-12 martie şi se va decide când, cum şi în ce fel. Momentan competiţia este anulată pentru perioada asta de martie. În Comitetul Executiv vom vedea când va fi programată, poate să fie în iunie sau în toamnă, nu ştim exact. Sunt mai multe aspecte care trebuie stabilite, pentru că la acest campionat mondial exista şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Sunt sportivi care trebuie lăsaţi să participe la alte competiţii, e un pic mai complicat. Să vedem dacă Comitetul Olimpic Internaţional ne permite sa extindem un pic perioada de calificări, sunt mai multe aspecte pe care Comitetul Executiv trebuie să le pună în balanţă”, a declarat Nicu Vlad.

Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Internaţională de haltere pe site-ul său oficial.

”Având în vedere planificatele Campionatelor Mondiale de juniori 2020, sănătatea şi bunăstarea participanţilor este o prioritate pentru noi. Am făcut toate demersurile pentru a obţine cele mai bune sfaturi în această privinţă. Recenta răspândire a coronavirusului (COVID19) în lume a fost pe agenda noastră şi a preocupărilor noastre. În prezent, riscul la sănătatea individuală rămâne scăzut. În încercarea de a limita impactul, autorităţile de sănătate publică şi guvernele din întreaga lume au acţionat cu rapiditate luând măsuri pentru a încetini şi preveni răspândirea virusului. Între aceste măsuri se află şi avertismente de călătorie, interdicţii de călătorie, carantină şi măsuri de auto-izolare”, se arată în comunicatul IWF.

”Campionatele Mondiale, cum sunt cele de juniori, programate din 13 martie la Bucureşti, implică oameni din peste 80 de ţări care să fie în aceeaşi incintă împreună. Barele şi greutăţile sunt atinse de multe mâini, iar în acest caz vârsta sportivilor trebuie luată în considerare. În plus, având în vedere măsurile complexe luate pentru sănătatea publică, IWF nu poate asigura că toţi sportivii din toate naţiunile pot participa (iar dacă participă nu se ştie dacă vor putea reveni acasă)”, precizează forul mondial.

IWF a purtat discuţii îndelungate, în primul rând cu Federaţia Română de Haltere, iar după aceste consultări, la cererea preşedintelui FRH, Nicu Vlad, ”Comitetul Executiv al IWF a fost de acord cu anularea Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Bucureşti, ca măsură de precauţie, având în vedere evoluţia epidemiei COVID19. De asemenea au fost anulare şi reuniunile Comitetului Executiv şi Congresul IWF de la Bucureşti”.

Mondialele de juniori de la Bucureşti reprezentau criteriu de calificare „Gold” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la competiţie erau aşteptaţi aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele 5 continente.

IWF va permite sportivilor să se înscrie la alte competiţii de calificare până la finalul campaniei de calificare la JO 2020, anunţă portalul Inside the Games. ”Cu două luni până la finalul ultimei perioade de calificare, pe 30 aprilie, ar putea exista şi alte anulări sau amânări de concursuri”, precizează sursa.

Sursa foto: Federația Română de Haltere

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu e chiar primul eveniment anulat… spre exemplu si „Campionatul National de Karate
    Traditional Fudokan pentru copii, zona Tara Româneasca” din perioada 28.01-1.03.2020 a fost anulat de Federatie.

  2. Buna dimineata!Foarte bună măsură tinand cont de contextul actual!Singura instituție care s-a gândit la binele copiilor și ai celor care îi susțin!!!Oare instituția președintelui gândește că nu poți să scoți oamenii la vot anticipat în contextul acestei epidemii care,se pare ca in scurt timp vă fi pandemie!!!Sau,”trebuie să moară oameni”pentru parlamentul meu???Este cazul să se ocupe de prevenție și,după ieșirea din această situație să facă alți pași!!!!dacă chiar vrea binele poporului român!

  3. Buna dimineata!Foarte bună măsură tinand cont de contextul actual!Singura instituție care s-a gândit la binele poporului care ii susțin!!!Oare instituția președintelui gândește că nu poți să scoți oamenii la vot anticipat în contextul acestei epidemii care,se pare ca in scurt timp vă fi pandemie!!!Sau,”trebuie să moară oameni”pentru parlamentul meu???Este cazul să se ocupe de prevenție și,după ieșirea din această situație să facă alți pași!!!!dacă chiar vrea binele poporului român!