G4Media.ro

Primul deces din cauza coronavirusului în afara Chinei/ Epidemia a făcut deja…

Primul deces din cauza coronavirusului în afara Chinei/ Epidemia a făcut deja peste 300 de victime

Filipine a anunţat duminică primul deces în afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus care a provocat deja peste 300 de morţi şi s-a răspândit în numeroase ţări străine, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Victima este un chinez originar din oraşul Wuhan, unde a apărut acest virus, şi ar fi fost infectat înainte de venirea în Filipine.

„Este vorba despre primul deces semnalat în afara Chinei”, a declarat presei Rabindra Abeyasinghe, reprezentant al OMS în Filipine.

„Totuşi, trebuie să ţinem minte că nu este vorba despre un caz care s-a contaminat local. Acest pacient venea din epicentrul acestei epidemii”, a subliniat Rabindra Abeyasinghe.

Bărbatul, de 44 de ani, decedat într-un spital din Manila, a venit în Filipine în compania unei chinezoaice care a fost depistată şi ea cu coronavirusul, a declarat ministrul sănătăţii, Francisco Duque.

Această femeie, în vârstă de 38 de ani, în prezent în curs de restabilire într-un spital din capitală, este primul caz de coronavirus înregistrat în Filipine.

„La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă”, a declarat Duque în cadrul unei conferinţe de presă.

„În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul”, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter