G4Media.ro

Primul bloc care ar putea fi demolat în Constanța, în urma anulării…

Primul bloc care ar putea fi demolat în Constanța, în urma anulării autorizației de construire/ Care sunt ultimii pași până la o posibilă decizie în premieră

În municipiul Constanța ar putea avea loc o premieră în materie de construcții, după ce mai multe documente aferente unui imobil au fost anulate definitiv în instanță.

Este vorba de o clădire de 6 etaje, ridicată pe bulevardul Mamaia, una dintre cele mai importante artere ale orașului, aproape lipită de o altă clădire. 

În urmă cu trei ani, Asociația ”Constanța Altfel”, care l-a susținut și lansat politic pe actualul primar PNL Vergil Chițac la alegerile locale din 2020, a atacat în instanță atât autorizația de construire a clădirii, cât și Planul Urbanistic Zonal și Planul Urbanistic de Detaliu.

Judecătorii constănțeni au dat dreptate asociației și au anulat definitiv documentele, astfel că imobilul are toate șansele să fie demolat, conform surselor juridice consultate de Info Sud-Est.

Acestea susțin că pentru a fi posibilă demolarea, asociația ar trebui să deschidă o nouă speță în instanță prin care să ceară desființarea imobilului, conform deciziei judecătorești definitive, prin care autorizația de construire, PUZ și PUD au fost declarate nule.

Pe pagina de Facebook, Asociația ”Constanța Altfel” susține că va continua demersul juridic și va deschide o nouă acțiune în instanță pentru a duce la capăt demolarea imobilului considerat a fi construit ilegal.

 • ”Priviți cu atenție clădirea în construcție. Tocmai ce a fost anulată autorizația de construire în baza căreia a fost edificată. Și puz-ul și pud-ul aprobate de fostul consiliu local pe gustul (îndoielnic) al investitorului și în disprețul total al legii. Hotărârea este definitivă și ne-a luat 3 ani să ajungem aici. Urmează acțiunea de desființare/demolare a construcției. Era urbanismului haotic, inuman, începe să apună la Constanța. Există mii de alte puz-uri demente, dar și determinarea noastră de a continua lupta cu acestea, atât cât mijloacele ne-o vor permite. Nu, lucrurile bune nu se întâmplâ celor care știu să aștepte. Lucrurile bune se întâmplă celor ce luptă pentru ele. Să auzim de bine!”, este mesajul publicat de asociație după decizia judecătorească definitivă.

Demolarea clădirii ar reprezenta o premieră pentru municipiul Constanța care, în ultimii 20 de ani, a cunoscut o dezvoltare imobiliară agresivă și haotică, un exemplu fiind blocurile construite la foarte mică distanță de ferestrele sau balcoanele altor blocuri, stârnind revolta locatarilor.

În alte cazuri, cum ar fi zona de nord a stațiunii Mamaia, au fost construite hoteluri sau blocuri fie pe nisip, contrar legii, fie îngrămădite unele în altele, astfel încât intervenția pompierilor a fost îngreunată în cazul unui incendiu din luna aprilie. Detalii, aici.

 

sursa foto: Facebook/ Constanța Altfel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Cei care au bani și politicenii cred că pot face orice. Au fost ajutați de magistrati.
  Este timpul ca toți să respecte legea și magistrati să nu mai favorizeze politicul fiindcă le oferă privilegii și imunitate.
  Stimati magistrati, noi ”prostimea” care plătim taxe înțelegem dece aveti privilegii

 2. Vorbe goale!! Așa cum a fost demolat Catedral Plazza in București; așa cum Primărița s1 a oprit construcția celor 3 blocuri din Modrogan, așa cum Baluta s demolat blocul de pe Giurgiului… măcar nu mai bateți câmpii!

 3. La falsurile si ilegalitatile din constructii, ce nu demoleaza instantele va demola focul si cutremurul.

 4. Instantele sint pline de scursuri sociale care nu respecta legea in astfel de situatii si dau ,,dreptate ,, mafiei imobiliare .
  Astfel de demolari nu trebuie sa fie o raritate . Raritate trebuie sa fie faptul de a se construi ilegal .
  Din cauza unor tilhari si mincinosi se construieste ilegal si foarte multi judecatori inchid ochii la ilegalitati . Alaturi de ei inchid orchii si :
  – procurorii
  – politistii
  – jandarmii
  – politistii locali
  – avocatii
  -……..

  • Adevarat, dar mai este o categorie analfabetii functionali si ei inchid ochi apoi merg si voteaza.

  • E o structura de crima organizata bine fortificata care prefera sa moara oameni decat sa demoleze falsurile si trage la raspundere faptasii.

 5. daca acest lucru se va intampla, abia atunci va fi posibila sa inceapa sarabanda demolarilor,

  investitorii vor fi fost invatati ceva din asta….spaima ii va determina sa intre in legalitate

  cred ca si cei care au dat autorizatiile in cauza ar trebui cautati la *buzunare*…

  macar de investitori…

  • ISC-ul e umbrela mafiei imobiliare si falsurilor in constructii.

  • Nu doar investitorii imobiliari sunt de vina ,ci si functionarii corupti de la primarie si consiliul arhitectilor. Aceia ar trebui sa fie primii pusi sub acuzare si condamnati la ani grei de puscarie.

 6. Nimeni niciodata nu a demolat nimic chiar daca justitia a decis irevocabil ca actele sunt false, obtinute prin spaga etc.

 7. atita timp cit are autorizatii semnate de cine tebuie si a respectat ce scrie in ele atunci …PA ! este legal Raspunde cine a eliberat actele ,, Eu ,, ca constructor nu comentez hotaririle primariei doar le respect Daca au acceptat spaga mea e treba lor dar e greu de dovedit

 8. ! Andrei

  acelasi lucru il sustin si eu…

  in coruptie, pana la urma, interesele se ciocnesc si se poate lasa cu *sange*…

  se mai *sinucide* cate unul…drept urmare, acuzatiile devin dificil de probat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.