G4Media.ro

Primii americani ar putea fi vaccinați împotriva Sars-Cov-2 imediat după 11 decembrie.…

Primii americani ar putea fi vaccinați împotriva Sars-Cov-2 imediat după 11 decembrie. Directorul programului de vaccinare: Campania va începe în 24 de ore de la autorizare

Primii americani ar putea fi vaccinați imediat după 11 decembrie, potrivit șefului programului de vaccin împotriva coronavirusului din SUA. Dr. Moncef Slaoui a declarat pentru CNN că planul este ca „transportul vaccinurilor către locurile amenajate pentru imunizare să aibă loc în termen de 24 de ore” de la aprobarea vaccinului.

Discuția legată de cât de repede ar putea începe vaccinarea vin în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din toată țara.

SUA a înregistrat peste 12 milioane de cazuri și 255.000 de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Acestea sunt cele mai mari valori înregistrate la nivel mondial de o țară.

Compania farmaceutică americană Pfizer și partenerul său BioNTech au depus vineri o cerere de autorizare de urgență în SUA a vaccinului Covid-19. Potrivit BBC, datele dintr-un studiu avansat au arătat că vaccinul protejează 94% dintre adulții cu vârsta peste 65 de ani.

Pfizer speră să producă până la 50 de milioane de doze în 2020 și până la 1,3 miliarde de doze în 2021. Fiecare persoană are nevoie de două doze.

Un comitet consultativ al Food and Drug Administration (FDA) se va întruni pe 10 decembrie pentru a discuta dacă se va autoriza vaccinul. Acesta a fost contextul în care dr. Slaoui a declarat că vaccinul ar putea fi lansat pe 11 sau pe 12 decembrie.

Sursă: CNN, BBC

Sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Reclama e sufletul comertului!

  2. Bin Laden si asociatii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.