G4Media.ro

Primele trenuri de călători între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă…

Primele trenuri de călători între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă vor circula din 12 decembrie, la un interval de 40 de minute/ Călătoria va dura aproximativ 20 de minute

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, vineri, că a recepţionat lucrările executate între Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, acestea fiind finalizate 100%, și că primele trenuri vor începe să circule din data de 12 decembrie 2020, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Proiectul a vizat dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti (contract în valoare 50,5 milioane lei, finanţat de la Bugetul de Stat) şi construcţia unei linii noi pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (contract în valoare de 412.719.666 lei, finanţat din fonduri europene şi buget de stat).

„Lucrările de modernizare a liniei CF care asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost finalizate în proporţie de 100%, iar primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021”, precizează sursa citată.

CFR SA susține că trenurile vor circula la un interval de 40 de minute (24h/24h), reprezentând și o „variantă avantajoasă pentru transportul de navetă între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, care va dura doar 20-23 de minute”.

„Informăm totodată faptul că, în această perioadă, între CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, şi cei trei operatori de transport feroviar de călători, care au depus solicitări pentru asigurarea serviciului public de transport de călători pe această rută, este în desfăşurare procesul de alocare a traselor pentru cele 36 de perechi de trenuri care vor circula pe linia CF Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, urmând ca din 12 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, să circule şi primele trenuri de călători pe ruta directă Gara de Nord – Aeroport”, mai precizează Compania Naţională de Căi Ferate.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. S-au scremut 30 ani si-a iesit o singura linie, asa ca tre’ sa faca un du-te/vino ca sa porneasca alt tren spre otopeni. Iti vine sa vomiti..

  2. Pacat ca sint doua linii doar la capete.
    Nici ca se putea exemplu mai bun si mai clar ca pe insii care fac chestiile astea nu-i ajuta dovlecii.

  3. De a rasu plansu! Dupa 30 de ani un esec impachetat ca fiind un mare succes, inainte de vot! Deh! PNL PSD aceeasi mizerie!

  4. nu cred ca trebuiamai mult.acum oamenii au masini nu mai sint multi care utilizeaza trenul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.