G4Media.ro

Sentințe grele. Liviu Dragnea – condamnat la 3 ani și jumătate de…

Sentințe grele. Liviu Dragnea – condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Alte nouă condamnări la închisoare, una cu executare, opt cu suspendare

Judecătorii de la Înalta Curte au pronunțat azi sentințele în dosarul lui Liviu Dragnea. Președintele PSD a primit trei ani și jumătate de închisoare cu executare prin contopirea pedepselor din acest dosar și dosarul Referendumului. Sentințele sunt în primă instanță, ele pot fi atacate cu apel. Toți inculpații au primit pedepse cu închisoare, majoritatea cu suspendare. Doar în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, a încetat procesul penal pentru că aceasta și-a plătit prejudiciul.

Iată deciziile magistraților:

Liviu Dragnea: 3 ani și șase luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Anulează suspendarea din dosarul referendumului. Achitat pentru fals intelectual (cu unanimitate). Contopește cele două pedepse. Rezultă condamnare la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

Floarea Alesu – 3 ani și 7 luni cu executare. Floarea Alesu e fosta directoare a Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman,

Rodica Miloși – 3 ani cu suspendare. Rodica Milos a fost director economic la DGASPC Teleorman.

Șefu Olguța – 3 ani închisoare cu suspendare. Fost director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman

Ionel Marineci– condamnă cu suspendare 3 ani. Sef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei,

Marica Valentina Mirela: Condamnată la 3 ani cu suspendare. Fost șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei

Bombonica Prodana (fosta soție a lui Liviu Dragnea): încetează procesul penal. Sancțiunea administrativă a amenzii de 1000 de lei. Mai multe detalii aici.

Balaban Constantin Claudiu: 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual. A fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din mun. Alexandria.

Gheorghe Nicușor: 1 an închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. A fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare.

Stoica Anisa Niculina: 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Stoica Anisa (una dintre cele angajate fictiv la Direcția Copilului, care lucra de fapt la PSD) e una dintre cele care au recunoscut faptele.

Botorogeanu Adriana: 2 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Este a doua secretară angajată fictiv, și ea și-a recunoscut fapta

Liviu Dragnea: 3 ani și șase luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Anulează suspendarea din dosarul referendumului. Achitat pentru fals intelectual (cu unanimitate). Contopește cele două pedepse. Rezultă condamnare la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Eu nu inteleg sentiintele cu suspendare. Pai asa se poat avea 30 de sentinte cu suspendare? Ma gandeam daca sint cel putin doua sentiinte, se transforma si se adauga la cea mai mare.

 2. Oare unde i Pudila?

  • Prezent. Care e treaba?

  • treaba e mare şi maro 🙂

 3. sa vedeti ca scapa la mustata…

 4. Dragnea scapa pt ca de vina sunt intotdeauna subalternii.

  • Tocmai a luat directoarea 3 ani cu executare. Despre ce vorbești? Nu zic că nu scapă, însă singurul lovit în dosar este ‘șăfu’.

 5. La puscarie….!! Cu Daddy la puscarie….., la puscarie , cu Daddy la puscarie…!!!( pe muzica de Guantanamera)

 6. 2 intrebari:
  1/ eu, daca fur o bicicleta si ma prinde proprietarul scap daca ii dau bicicleta inapoi sau imi iau si o mama de bataie? Zic asa, ipotetic, intr-o tara in care legile nu prea functioneaza sau sint idioate si atunci proprietarii de biciclete, in loc sa ma dea pe mina politiei, isi fac dreptate singuri.
  2/ De unde a avut doamna Bombonica banii?

 7. nu vedeti ca justitia e a lor .scrie undeva cit trebuie sa restituie statului adica noua din cit au pradat .au permis instantele un evaluator independent sa calculezeprejudiciul?vreunONGcare ne cheama in piata pentru a striga impotriva celor condamnati a finantat vreun evaluator care sa ne spuna cit au pradat acesti politicieni?nici unul.concluzia o trageti singuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.