G4Media.ro

Primele impresii după ce USR-iștii au citit teza de doctorat a ministrului…

Sursa foto: Facebook / Cristian Ghinea

Primele impresii după ce USR-iștii au citit teza de doctorat a ministrului Bode: ”E o limbă de lemn îngrozitoare din care se rețin foarte puține idei. E un chin” / ”Vom strânge tot textul și îl vom da Emiliei Șercan”

Fostul ministru Cristian Ghinea și fostul secretar de stat Marius Vasiliu, membri USR, au descris primele impresii după ce au citit teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode.

Ei au făcut acest demers la Biblioteca Națională și doresc să o transcrie, pentru a putea fi verificat dacă ministrul a plagiat sau nu. Transcrierea e necesară deoarece este interzis fotografierea documentelor sau trimiterea lor online.

”Mă bucură interesul stârnit de acțiunea noastră de transcriere a tezei de doctorat al lui Bode. Multă lume ne cere să publicăm imediat ce am scos. Vom strânge tot textul și îl vom da Emiliei Șercan, pentru început. Eu cred că se mai găsește o brumă de rușine și autorul îl va publica el. Noi continuăm”, a anunțat Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.

El a postat și impresiile lui Marius Vasiliu, secretarul de stat pus de Ghinea să gestioneze PNRR și dat afară de guvernul Cîțu.

”Am fost la Biblioteca Națională și am citit teza de doctorat al lui Bode, într-un fel m-am sacrificat pentru voi. E o limbă de lemn îngrozitoare din care se rețin foarte puține idei. E un chin. Și nu pentru că ar fi inteligentă, dimpotrivă.

Dacă a mai și copiat ceva am putea chiar să ne fie milă de el, dacă nu ar fi cocoțat în vîrful unui minister pe care l-am fi vrut scăpat de asocierea cu Garcea”, a scris Marius Vasiliu.

El a notat și câteva note generale:

”Cîteva date administrative:

– teza are titlul: Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual.

– este coordonată de Rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan.

– are 220 pagini cu tot cu coperți, cuprins, partea introductivă.

– lucrarea propriu-zisă începe la pagina 9 și se termină la 167. După care avem bibliografie de la pag.198 la 220.

– în cuprinsul lucrării, la paginile 165-167, integral, sînt enumerate legi și HG-uri!

– stilul este probabil Arial, font de 14, spațiere la 1,5 rînduri, cu antet și note de subsol (cel mult 25 rînduri/pagini).

Cîteva date amuzante despre bibliografie (22 de pagini!):

– conține 50 de cărți, 1 menționată de 2 ori. 40(!) sînt în limba engleză, 2 în limba franceză, 1 în limba italiană. Săracu’, el abia citește și vorbește în română. În nici un cv public pe internet nu

este menționată cunoașterea vreunei limbi străine.

– se regăsesc și 80 de articole, cele mai multe în engleză, 3 dintre ele se repetă, iar unul este invocat și la cărți.

– sunt enumerate și 27 de acte normative

– la sursele on-line, printre primele menționate regăsim la pagina 213, Dicționarul explicativ al limbii române, ediția 2009 �� (sîc!)

Concluziile lucrării, de la pagina 192 la 196, sunt… De fapt, vă las o bucată:

„Din perspectiva României, securitatea energetică este un element fundamental al securității naționale, iar poziționarea noastră geostrategică implică atît provocări cît și impedimente. Pe de o parte, aflându-ne la periferia Uniunii Europene este mai dificilă integrarea logistică și operațională cu statele dezvoltate. Pe de altă parte, ne aflăm într-o proximitate favorabilă față de resursele de energie: Caucaz, Orientul Mijlociu, Rusia. Cu toate acestea, România mai are mult de investit în dezvoltarea securității energetice și asta cel puțin la nivel politic, atât intern cât și extern. Este nevoie de o dezvoltare și actualizare a cadrului legislativ, de o transformare a standardelor în conformitate cu principiile promovate la nivel european și de o creștere a rezilienței sistemelor energetice.

(…)

În tot acest timp și cumulând aceste procese cu provocările cadrului normativ dinamic, României îi lipsește încă o Strategie Energetică modernă, adaptată atât nevoilor sectorului, cât și cetățenilor, care să poată structura obiectivele pe termen mediu și lung ale României în ceea ce privește domeniul energetic la nivel național, cât și angajamentele la nivelul Uniunii Europene. Astfel, politicile în domeniul energetic trebuie structurate pe două coordonate: interesele României ca lider în regiune și aplicarea politicilor și standardelor europene în materie. Mecanismele de integrare ale sectorului energetic național în cel european și alinierea la standardele europene sunt facilitate de două avantaje certe pe care România le posedă comparativ cu alte state: o structură echilibrată a producției de energie și resurse naturale relativ mari. În același timp însă, așa cum am mai menționat, nu trebuie ignorate riscurile sistemice cu care se confruntă sistemul energetic românesc.

Pentru a deveni un pol de referință în domeniu, Strategia Energetică a României trebuie să fie asumată de întreaga clasă politică, implementată și actualizată permanent în funcție de evoluțiile

viitoare care ulterior ar trebui evaluate anual printr-un raport prezentat de Guvern în fața Parlamentului.

De asemenea, asigurarea securității energetice a României și creșterea gradului de autonomie energetică bazate pe un sistem Energetic Național eficient în toate sectoarele sale (extracție, aprovizionare, producere, transport, distribuție și furnizare) care să genereze competitivitate economică accesibilitate și protecție a consumatorului, precum și dezvoltare durabilă vor constitui un suport pentru politicile economice din sectoarele industriale și nu numai”.

Nu-i așa că-ți vine să strigi „URA, URA!”?

Eu mă gândesc că are o logică totuși secretizarea. Dacă în concluziile astea fără vreun sens este de fapt vorba despre vreun cod, ceva? Care nu trebuia să cadă în mîna dușmanului? 🙂”, a scris Vasiliu.

Citește și:

Emilia Șercan, reacție după ce ministrul Bode a anunțat că lucrarea sa de doctorat nu e secretizată. ”Teza lui dr. Bode este digitalizată (…) și poate fi consultată pe un calculator fără acces la internet. Fotografierea ecranului cu prețioasa creație științifică este interzisă”

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat, vineri, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că USR a început transcrierea tezei de doctorat a lui Lucian Bode.

Anunțul vine la o zi după ce ministrul anunțase că teza sa este publică și că va da în judecată pe oricine mai spune că e secretizată.

Teza nu poate fi însă copiată decât manual, conform spuselor lui Bulai și ale jurnalistei Emilia Șercan, care a scris prima dată despre teza de doctorat a lui Bode.

Citește și:

Lucian Bode, despre acuzațiile de plagiat și teza de doctorat: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

56 comentarii

 1. Noroc cu creația de o inegalabila valoare „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual” a tov Doctor Docent Savant de Renume Mondial Bude, care va scoate lumea din criza energetică ! 😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Îți dai seama despre direcția (gardul) în care îndreaptă România citind doar câteva fraze din „opera” unui ministru semianalfabet.

   Ce blestem pe țara asta că e condusă de analfabeți funcțional și indivizi fără scrupule.

  • Ehehe,acum ati aflat ca o teza de doctorat are doua componente, sa apartina in totalitate autorului si sa aiba valoare stiintifica,sa aduca ceva nou substantial cu privire la tema abordata. Cate din tezele examinate de Sercan si altii a avut in vedere componenta stiintifica ? Cam greu sa-ti dai cu parerea cand esti absloventa a unei forme de invatamant,asa zisa facultate,si aia la distanta. Ma rog,tot e bine ca se baga priceputii Ghinea si Vasiliu iar Bulai s-a dat jos de pe cal si se implica! Care este cea mai buna
   (amara) gluma a anului inca neterminat,doctoratul lui Ciuca,a lui Campeanu,a lui Bode sau achizitia celor 600 de autoturisme BMW ? Castigatorului i se ofera o excursie,numai dus,in Crimea. HAHAHA !

 2. Deja imi este mila de ei, sa scrie teza si sa nu inteleaga nimic….🤣🤣🤣🤣

  • Ți-e clar, sper, că în timpul susținerii tezei ortacii partikipanți, între două priviri către cracii hostesei care le servea crănțănele, se gândeau doar la un singur lucru: „ce caut eu în viața mea și unde drecu ne duce sălăjanul ăsta la o băută când se termină paranghelia asta de căcat?“ :)))))

  • Eu deja pariez cu oricine ca nu se va găsi nici măcar o fraza plagiata !
   Nu are cum aceasta lălăiala behaita fără cap și coada sa fie copiată după vreo lucrare stiintifica – pare foarte personală și este clar ca a fost scrisa de Böde :))
   …. Decât dacă a copiat după teza nefinalizata a lui Ciolacu – dar in acest caz nu cred ca e plagiat.

 3. Iată că odată cu progresul tehnologic, digitalizarea, tehnologiile secolului 21, am ajuns înapoi la nivelul călugărilor franciscani din evul mediu, care copiau operele clasicilor din antichitate, ca să fie disponibile pentru posteritate. Curat progres, curată digitalizare!

 4. Asa ceva, un consultant sa scrie dupa dictare.😆

 5. Deci încă un tom de referință în cultura politică românească din ciclul „Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu poate eluda meandrele concretului.“

  Citind cele extrase mi-am amintit cum, liceeni fiind eu și fraimiu, deschideam întâmplător ziarul „Scînteia“ și deși erau paginile aranjate fain frumos pe trei sau patru coloane, citeam textul orizontal ignorând aranjarea în pagină. Am râs noi cât am râs dar totuși concluzia era la fel de ilogic și abracadabrant textul și dacă l-am fi citit cum se cuvine.

  O țară tristă, plină de humor! ( George Bacovia)

  • Bravo! Ești un mare demagog, expert în pârțologie.

 6. Sa fim realisti. Peste 90% din doctoratele din Romania sunt doar bune de maculatura. Putem sta mult si bine in povestea asta cu doctoratele. In politica impostura e la mare rang. Ia-l pe Budai si citeste-i CV-ul. Poti face un pachetel bun de reciclat cu toate cursurile si calificarile lui. Mai e unul, l-au dat realizatorii de la Buna Romania. Ala putea umple un camion.

 7. Ne puteți spune ce propuneri concrete, la obiect are ministrul în Strategia energetica ? Le puteți face publice, sa avem o idee despre valoarea acestui doctorat ? Contează mult între ce a gândit când a scris lucrarea și ce a ieșit în timpul guvernării.

 8. Nu era interzis sa citiți cu voce “tare” :))

  Exista multiple 𝕒𝕡𝕝𝕚𝕔𝕒ț𝕚𝕚 “𝕤𝕡𝕖𝕖𝕔𝕙-𝕥𝕠-𝕥𝕖𝕩𝕥”, dintre care cele mai calitative sunt cele dezvoltate de giganții tech.
  1. Deschideți google docs pe smartphone,
  2. Selectați limba română la tastatura,
  3. Apăsați microfonul de la tastatura pentru a dicta.

  • Buey capră corporatistă aici e treabă serioasă unde și virgulele contează, nu e vorba de minute of meeting, dăăă!

   Ești o Goe feminină n’est pas, dear Karen? :)))))

  • Mi se pare penala intervenția ta, Dumnezeule. La fel ca si obiceiul G4 de ați publica lăturile (neinvitate, inutile si pline de ha.te) la comentariile oamenilor.
   G4: Va rog sa afișați replica anterioară pentru acest nătâng ha.ter cu gândire toxica spurcata de calomnii!

  • Deci cum ziceam anțărț ești o Karen: I want to speak with the manager! :)))))

  • Irelevant ce i se pare lui Karen! :)))))

  • Limba de lemn bolșevică nu e in google docs.

  • De ce ați șters celelalte replici (nu doar pe ale mele, dar si pe ale altor comentatori) si le-ați lăsat doar pe ale b.oului arogant si nesimțit care își zice Dumnezeu?

   Vouă, G4, v-ar conveni sa fiti acuzați ca ați luat mita (sub forma de publicitate plasata pe site ca sa acoperiți cel mai mare jaf din țara asta si cea mai corupta firma din țara asta la care statul este acționar unde un roman bâlbâit necalificat încasează 1 milion de euro, pe care îl protejați, in timp ce va legati de nu știu ce căcărează a lui chesnoiu ca a plasat un intelectual intr-o funcție de 1.000 euro, deși acela este mai educat de 10 ori peste nivelul celui plătit ilegal cu milioane de euro de firma jefuitoare ) – v-ar conveni sa fiti insultați astfel, sa nu vi se ofere drept la replica si nici calomnia inițiatorului sa nu fie stearsa?

  • Karen chiar regret și dezaprob că ți s-a tăiat macaroana. S-a dus naibii rapița penibilității excelenței voastre! :)))))

  • Oh, dar pardon! Între timp Karen a mai luat o gură de jamaică și plină de ambâț și mai bărbată chiar decât coana Joițica trecu la capitolul „și dă-i și luptă ca la patruzețișopt“.
   Ei bravos coană Karen, combați bine! :)))))

  • Dumnezeule, In loc sa-ti ocupi timpul cu ceva util, sa aduci valoare acolo unde îți permite tesla ta mediocra – adică sa verifici tu plagiatele ca usereii sa nu-si mai ocupe 80% din timp cu lucruri irelevante si cu impact mic asupra bunăstării romanilor (un mic plagiat ici, o angajare pe pila colo care genereaza o paguba financiara de €xyz.000, in loc sa se ocupe de marile jafuri)- tu stai si insu lți ca un b.ou, de pe margine.

  • Adolf, sper sa-ti taie toate macaroanele de pe aceata pagina.

  • @Karen
   „insu lți ca un b.ou, de pe margine.“

   I rest my case my (fair) lady! :)))))

   Tu copchilă meri de te culcă, ești suficient de jenibilă pentru o vineri seara, nu mai insista! :)))))

  • Se zice „de buna calitate”, nu „calitativ”. „Calitativ” inseamna „in ceea ce priveste calitatea”.

  • Buey trotilatule, ești masochist? :)))))

  • Vlad, alt demagog care face pe poliția gramaticală la cele 10 rânduri de text pe care le-am scris in mai puțin de 1 minut, furioasa ca nu mi-au publicat celelalte comentarii.
   Bravos, concentrați-va pe lucruri inutile si omiteti esența, ca o sa hrăniți același sistem pt tot restul vieții voastre de bocitoare iubitoare de satire. Dumnezeule, pe tine te protejează gepatru de un adevăr dureros…

 9. Mare noroc avem cu Emilia Sercan.
  A descoperit miezul din dodoasca si asta…

 10. Este incredibil!
  Politicienii noștri au facut pe pros_tii pana au ramas asa.
  Pai aia e lucrare publica?!? Daca tb sa o scriu de mana sa pot sa o studiez, vai de mama voastra de infractori.
  Asa de mandru e omul gusa mare frunte mica de lucrarea lui de doctorat ca nu stie cum sa o tina mai ascunsă.
  Parca ar fi o femei, saraca indoctrinata ca e urata si care si cand e goală nu vezi mai nimic.
  Se cocoseaza, o mana la pelvis o mana la sâni si nimic demn din poziția si atitudinea ei. Asta e Bode cu teza lui de doctorat.

  Pt toate femeile, sunteți frumoase indiferent cum arătați, o singură conditie, băgați-vă asta in cap si comportati-va ca atare.
  Bode tu esti pros_t indiferent, genul care mai si semnalizeaza, sa-ti intre bine in cap, comporta-te ca atare, dă-ți demisia si du-te la saiba unde iti este locul.

 11. Domnu’ „doftor” Bode e plin de idei, ca de obicei.
  Bode nu a învățat că atitudinea agresivă a la Cimpeanu nu il ajută, ba dimpotrivă. Vorba lui Godina, până aseară rahatul prinsese coajă, toată lumea știe de el, dar era mai retras asa, intr-un coltisor, dar Bode l-a resuscitat cu mare avânt, acum pute de-a dreptul si Bode o să ia o pauză din cocoțat politic.
  Așteptăm si cartea lui Grindix, păcat că medaliile Fields se acordă doar până la 40 de ani, că cine stie ce descoperiri revoluționare contine. Păcat că Grindix a ascuns-o.
  Care mai sunteti, „doftorilor” de Romanika? Nu se mai termina dreak lista plagiatorilor nesimtiti?

 12. Vi-l imaginați pe Bode strângând creionul în dinți de la atâta efort intelectual depus pentru găsirea formulei energetice ideale pentru inceputul secolului XXI ?

 13. Asa, şi?
  Mi se pare inutil tot efortul asta, chiar contraindicat.
  Ajunge Bode la puscarie? Poate da marturii despre altii mai mari ca sa scape mai usor? Aa, nu se pune problema?
  Pai atunci ce e cu toata tevatura asta. Se stie de mult ca Bode e un impostor fara nici o calificare pentru ministerele prin care a fost plimbat.
  Imi par cam masochisti astia care s-au chinuit cu maculatura.

  • Ba lasă-i să se streseze! Oricum în afară de ei n-avem ce vota. Măcar să râd sarcastic pentru faza asta când, după următoarele alegeri, iar o v-o da de gard cu vreo idi0țenie barnistă gen „nu avem mandat să salvăm țara“.
   Nu-i duce capul? Nicio problemă, e onorabilă și munca necalificată! :)))))

 14. Pana la urma cu teza lui Kovesi masteratele lui Voiculescu cum stam? Evident ca un mare procent sunt maculatura pentru ca se cer la avansare dar hai sa i luam pe toti nu doar ce ne convine.Cand dl Johanis era in frunte cu geaca rosie era buna.
  Farisei …

 15. @kafka
  Habar nu am de ce ți-au tăiat macaroana și ție redactorii.
  Am un răspuns pentru fiorul tău metafizic:

  Tocmai kafka să se bizuie pe clișeele mediocrității? Pe „vai, dar ce-o să zică lumea“?
  Și atunci cum mai rămâne cu celebrul gândac, cu celebra metamorfoză?

  Indicii: Isarlâk, Șantier, Cuvinte Potrivite, Vizuina luminoasă și, de ce nu, Urmuz.

  La bună vedere, mă rog, ce-o fi, stimabile!

 16. Balmajeala aia de vorbe fara a spune nimic este tipica apv-istilor.
  maCiuca vorbeste exact la fel.
  Dupa ce vorbesc ei, trebuie trasa apa urgent.
  Ar trebui desfiintat tot „invatamintul” militarizat.

 17. Bai fratilor, impostorii astia precum Bode iau decizii pt Romania. Astia care abia stiu sa scrie. Ce mai face generalul Despescu? Tot guvernul e la fel. Cum naiba sa nu duca natia asta minunata de daci liberi in prapastie, condusi solemn si scorțos de infumuratul ficus cu insigna BMW?

 18. Cluburi, masonerii, masterate, doctorate, țoale și ceasuri de firma etc. Totul pentru a diferenția niste țoape ajunse la putere. Aparent in mod democratic; in fapt, prin frauda.

 19. „Dumnezeu” ești tare, bravo!!!!
  Trebuie să te împăiem sa te vadă și să te cunoască și generațiile următoare! Felicitări!

  • dar nu mai bine îmi iei tu mielu’ la trântă? :)))))

  • ‘Nezeu mătii, nu mai bine ne dai tu o barbă i n c.oaie la toți?Poate te mai detensionezi un pic,la.bă tristă…

 20. Da mai sunteți mulți proști care susțineți nebunii de la usr, în afară că au căutat numai să bage bețe în roate n-au făcut nimic bun, după atâtea vorbe goale îi mai și susțineți !!

  • Te plictisești la coada de pupat cadavre uscate și ba mai iti scapi un deșt în cu r ba mai scrii o inepție. Taci și înghite sarmaua data de ninjak si fugi în pat la popă, lasă oamenii mari sa dezbată aici.

 21. Limbaj de lemn si plagiat: Bode, da-i in judecata!!!!

 22. Îți dai seama despre direcția (gardul) în care îndreaptă România citind doar câteva fraze din „opera” unui ministru semianalfabet.

  Ce blestem pe țara asta că e condusă de analfabeți funcțional și indivizi fără scrupule.

 23. Lăsaţi astea că Bode e istorie, ăştia încă nu s-au învăţat după ce s-au ars de atât ori cu USR că dacă îi porneşti pe ăştia ai pus-o. Bode a făcut cea mai mare greşeală a lui că a vrut să arunce mizeria pe USR aşa că ăştia nu se vor lăsa până nu îl dovedesc şi e doar vina lui că el ia pus în poziţia asta imposibilă. Deci la povestea asta se ştie deja finalul aşa că nu vă mai pierdeţi timpul.

  Uitaţi ceva mai important:
  ————————–
  Dacă vrei să îţi dai seama de alianţele politice nu trebuie decât să vezi care sunt alianţele tembeliziunilor în propagandă.
  Între alegeri se tatonează între ei dar alianţele care se încheagă pe parcurs şi care vor fi finale se va vedea doar înainte de alegeri că vor fi în cuget şi simţiri la unison, până atuncea se mai înţeapă să ajungă fiecare vioara întâi.

  Să ne amintim combatanţii:
  ————————–
  – (Sectoriştii TV) – Tabăra bătrână a sectoriştilor FSN.
  – (Panicaţii TV) – Tabăra tânără şi neliniştită a sectoriştilor FSN + noii aspiranţi daci.
  – (USL TV) – Tabăra exilaţilor sectoriştilor FSN.
  – (Gigi TV) – Tabăra monarhistă a FSN ocupanţii vremelnici a tronul regesc daorită tătucului lor mare pofticios de copilu regele ales legitim de toată prostimea.
  – (Băse TV) – Tabăra izmenarilor scindată din FSN care a dorit să ieie locul vechilor FSN şi după ce a eşuat tot încearcă să se reîntoarcă în graţiile celorlalţi.

  Ce se observă acuma:
  —————————
  Sectoriştii-TV + Panicaţii-TV sunt tatonaţi de USL-TV şi Băse-TV.
  Gigi-TV în momentul de faţă e în stadiu de Căcărău cu şanse mici să iasă din acest stadiu, nici nu ne aşteptam să se întâmple nici în viitor.

  În concluzie când vine alegerile dacă aţi urmărit exerciţiu nostru şi l-aţi înţeles oricine v-ar spune altceva repetaţi exerciţiul nostru şi veţi şti exact ce alianţe se vor face.

 24. scrie (în secret!) o altă teză, despre „In-Securitatea energetică”, că vrea să abordeze problema și pe dos, ca să devină dublu doctor?!

 25. Textul reprodus aici e copiat din Mihnea Constantinescu – ”Stategia Energetică a României….” de prin 2014. Nu că acel MC ar fi fost vre-un geniu, a fost o altă lepră cu un an experiență practică în energie și țup! în politică pentru restul de 39.

 26. Mihnea Constantinescu vorbește despre Strategie energetica în linii generale, ca la o dezbatere sau forum economic din România, unde lumea la microfon o ia pe aratura sa și facă norma de cuvinte, iar cei din sala dorm duși. Masurile lui privind capacitățile profesionale tb.cautate în tarile din vest acolo unde copii pleacă imediat ce au terminat facultatea, stabilitatea cadrului legal e o gluma, legea și o fac ei cum vor și când vor, iar „claritatea obiectivelor” e o ceata totala când te apropii cu întrebări de sectorul energetic ( vezi Mintia cu ai sai arabi, vezi Iernut care se „finalizeaza” de ani, vezi Doicesti demolata și revigorat cu SMR peste că-ți ani și cu ce bani? )…Englezii au 20% deșeuri care întra în proces, francezii revin pe nuclear cu 55%, americanii merg masiv pe fracturare, canadienii au 2 SMR uri în lucru, noi ce strategie d le Bode?…

 27. aici ajungi cand gandirea de tip comunist te mananca in c.r si oferi ca stat spor de doctorat in loc sa dai spor de performanta….ati vazut in mediul privat undeva in lume mizeria asta de ,,spor de doctorat,,???? …practic bugetul de stat e tepuit de mizerabilii astia cu facaruri de doctorate …opriti industria de doctorate fake ….lege urgent care sa dinamitezie practica asta infractionala‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

 28. Toate întrebările la conferințele lui de presă adresate in franceză, engleză,ș.a.m.d.!!!

 29. bode nu este in stare sa-si scrie singur teza nici dupa dictare!
  de fapt, nu poate scrie nimic fara greseli tragi-comice, nici din tartacuta, nici dupa dictare.