G4Media.ro

Primele cazuri de coronavirus confirmate în Andora, Islanda şi Portugalia / Majoritatea…

Sursa Foto: Deutsche Welle

Primele cazuri de coronavirus confirmate în Andora, Islanda şi Portugalia / Majoritatea pacienţilor au călătorit în Italia

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, care prezintă simptome uşoare şi a revenit recent din Italia, este primul pacient infectat cu noul coronavirus înregistrat în Andora, a anunţat luni Guvernul principatului, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Bărbatul depistat pozitiv în Andora a călătorit recent la Milano şi a fost internat sâmbătă. Testele efectuate pentru coronavirus au avut rezultate pozitive, iar pacientul va rămâne în spital pentru analize suplimentare. Cercul său de apropiaţi va fi monitorizat, au precizat autorităţile guvernamentale în comunicat.

Islanda a confirmat primele trei cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, conform unui comunicat emis luni de Departamentul de Protecţie Civilă şi Situaţii de Urgenţă, citat de Reuters. Primul pacient a fost diagnosticat vineri, în timp ce rezultatele altor două persoane testate pentru coronavirus au fost pozitive în acest weekend.

Toţi cei trei pacienţi din Islanda s-au aflat în vacanţă în nordul Italiei, au precizat autorităţile.

În Portugalia au fost înregistrate luni primele două cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a relatat canalul de televiziune SIC, citat de Reuters.

Unul dintre pacienţii din Portugalia, ambii bărbaţi, a călătorit recent în Italia, iar al doilea a revenit din Spania. Amândoi au fost transportaţi la un spital din Porto.

Reprezentanţi din cadrul ministerului portughez al Sănătăţii nu au oferit deocamdată comentarii pe marginea acestor cazuri, notează Reuters.

Bilanţul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depăşit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial şi continuă să aibă consecinţe grave în întreaga lume, în special în Italia şi Coreea de Sud.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De parcă ar interesa pe cineva, noi vrem alegeri anticipate!