G4Media.ro

Primele acuzații de nereguli în comuna unde primarul PSD a fost acuzat…

Primele acuzații de nereguli în comuna unde primarul PSD a fost acuzat de presiuni: delegatul Alianței USR PLUS denunță cereri nejustificate pentru urna mobilă

Ciprian Mandici, delegatul Alianței USR PLUS, a denunțat printr-o plângere oficială o presupusă neregulă în comuna Botoșești Paia din județul Dolj: existența unor cereri nejustificată de utilizare a urnei mobile.

Acuzația vine pe fondul mărturiei de vineri a medicului Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei, care a denunțat presiunile pe care le-a făcut asupra ei primarul Ion Moraru (PSD) pentru a elibera adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

Delegatul Alianței USR PLUS a denunțat introducerea a cinci cereri pentru urna mobilă care fie nu au semnătură și parafă sau pe care scrie că persoanele respective sunt deplasabile. De asemenea, Ciprian Mandici a reclamat faptul că adeverințele medicale au două seturi de semnături, ale medicului de circumscripție și ale altei persoane.

”Prima problemă s-a rezolvat, în sensul că cele cinci cereri fără semnătura persoanei au fost eliminate din Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot (SIMPV), dar a doua a rămas – sunt 32 de cereri cu dublă semnătură”, a declarat Cirpian Mandici pentru G4Media.ro.

Context

Medicul Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, s-a plâns vineri de presiunile pe care le-a făcut asupra ei primarul Ion Moraru (PSD) pentru a elibera adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

Disea a relatat pentru G4Media.ro cum, după ce a refuzat să dea curs solicitării primarului PSD deoarece pe listă se aflau persoane decedate, bolnave psihic sau perfect deplasabile, Moraru a înjurat-o și a amenințat-o că o dă afară din comună.

Foto: Ion Moraru, primarul comunei

Citește și: Mărturia unui medic despre presiunile unui primar PSD: Mi-a cerut adeverințe pentru urna mobilă, pe listă fiind morți, debili mintal, dar și persoane deplasabile. Am refuzat. M-a amenințat, a zis că mă distruge

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. doar cei de la USR+ verifica?

  2. Cei de la USR , se manifesta in stil propriu , adica circari si scandalagii .

  3. Oriunde sunt psdistii, e hotie, furt de voturi, golaneala

  4. NUMAI IESIND CAT MAI MULTI LA VOT, scursuri ca acesti primari rosii NU VOR AVEA SUCCES CU FURTUILE LOR JEGOASE.