G4Media.ro

EXCLUSIV Mărturia unui medic despre presiunile unui primar PSD: Mi-a cerut adeverințe…

EXCLUSIV Mărturia unui medic despre presiunile unui primar PSD: Mi-a cerut adeverințe pentru urna mobilă, pe listă fiind morți, debili mintal, dar și persoane deplasabile. Am refuzat. M-a amenințat, a zis că mă distruge

Medicul Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, se plânge de presiunile pe care le-a făcut asupra ei primarul Ion Moraru (PSD) pentru a elibera adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

Disea a povestit pentru G4Media.ro cum, după ce a refuzat să dea curs solicitării primarului PSD deoarece pe listă se aflau persoane decedate, bolnave psihic sau perfect deplasabile, Moraru a înjurat-o și a amenințat-o că o dă afară din comună.

Am încercat în repetate rânduri să îl contactăm telefonic pe primarul Ion Moraru, fără succes însă. Telefonul mobil îl avea închis, iar la cel fix a răspuns o persoană care s-a recomandat a fi viceprimarul, susținând că Moraru nu se află în primărie. Aceeași situație am întâlnit-o și când am revenit câteva ore mai târziu: primarul nu era la primărie.

Anterior, un coleg jurnalist a reușit însă să-l contacteze pe Ion Moraru, care a confirmat că l-a trimis la dispensar pe contabilul primăriei cu listele respective, dar a susținut că nu existau persoane decedate pe ele. A fost singurul jurnalist care a reușit să vorbească cu primarul din Botoșești Paia. După ce a aflat de ce îl caută presa, și-a închis telefonul mobil, iar la fix a fost de negăsit.

”Am decis că nu-mi risc pâinea și meseria”

Nicoleta Disea povestește:

”Acum câteva zile a venit la dispensar un subordonat al domnului primar Moraru. Mi-a dat o hârtie cu vreo 70 de nume și mi-a spus să le fac adeverințe pentru lista mobilă. I-am zis că nu i le fac pe loc pentru că am nevoie de timp să mă uit peste numele de pe listă”.

”Primul lucru pe care l-am observat, la prima privire aruncată pe hârtia adusă de la primărie, au fost două nume de persoane care decedaseră de curând, una pe 12 mai, alta pe 17 mai. Știam pentru că eu însămi le făcusem certificatele de deces. Apoi am văzut că pe listă erau și persoane cu probleme psihice, oameni fără discernământ, debili mintal. Însă, tot acolo erau și oameni sănătoși, persoane perfect deplasabile. Îi cunosc pe toți, doar sunt medic în comună. Mi-am dat seama că pe domnul primar îl interesau doar ștampila și parafa mea. Am decis să nu-mi risc pâinea și meseria”

”Acești oameni umblă dezbrăcați prin curte, urlă ca vârcolacii la lună”

”Miercuri a venit omul de la primărie ca să ridice adeverințele. Nu i-am făcut însă pe plac. După ce a plecat, m-a sunat domnul primar și a început să urle că cine sunt eu ca să îi fur voturile, că cine sunt eu ca să interzic dreptul cetățenilor de a vota. I-am spus că nu pot da adeverințe pentru pacienții cu boli psihice. Erau acolo oameni cu demență senilă, cu parkinson, cu retardare mentală severă, cu tulburare psihotică, cu tulburare de comportament bipolară, cu schizofrenii și epilepsii. Acești oameni umblă dezbrăcați prin curte și urlă ca vârcolacii la lună”.

”L-am întrebat pe domnul primar dacă lista pe care mi-a trimis-o este însoțită și de solicitări individuale ale oamenilor. Mi-a zis că da, că au trimis oamenii solicitările la primărie. I-am spus că legea prevede altceva, că nu la primărie trebuie trimise solicitările. Mi-a zis că sunt prost informată, că nu știu nimic”.

”I-am spus din start: <<E parafa mea>>. <<Ei, hai, e parafa ta. Nu pleacă nicăieri parafa ta, rămâne în secția de votare>>, mi-a răspuns.

”Mi-a cerut adeverințe pentru 70 de personae, să meargă la ele cu urna mobile. I-am dat pentru 15”.

”O să-ți smotocesc mutra aia, bandito”

”Domnul primar mi-a spus că și bolnavii psihic au dreptul de a vota. M-a făcut în toate felurile, m-a amenințat. Mi-a spus: <<Am început războiul cu dumneata. O să-ți smotocesc mutra aia pentru că îți bați joc de mine, bandito și nenorocito. O să intru cum a intrat Ștefan cel Mare în turci și i-a decapitate pe toți >>”.

”Au urmat înjurături: <<Taci în aia a mă-tii din gură, lasă că pun eu mâna pe tine>>. A zis că mă distruge. A zis că datorită lui am ajuns eu acolo. Dar eu nu aparțin de primărie, ci de Casa Națională de Sănătate. I-am spus că dacă nu încetează cu jignirile și amenințările o să-I fac plângere penală pentru hărțuire. M-am consultat și cu un avocat”.

”Mi-a spus că mă distruge, că mă elimină, că el are relații. Să vedem ce relații are domnul primar. Eu nu am nicio relație”.

 Nicoleta Disea a spus că nu este pentru prima oară când primarul Ion Moraru a venit la dispensar pentru a cere favoruri dincolo de limita legii. ”A venit să ceară și adeverințe medicale pentru a le putea da ajutoare sociale mai multor persoane, deși erau apte de muncă. Majoritatea oamenilor din comună sunt pe ajutoare sociale”, a explicat Disea.

La referendumul pentru familie, primarul Ion Moraru a fost campion pe județul Dolj, reușind o prezență la vot de aproape 100%, una dintre metode fiind transportarea oamenilor la secția de votare cu mașina primăriei.

Foto: Primarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, Ion Moraru / Sursa: Adevărul

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

62 comentarii

 1. Cine sunt de fapt votantii (Vomantii) vomelor nomenclaturiste psd-iste? Strigoii, alienatii, senilii, drogatii, betivanitii, asistatii, puturosii, descreieratii, analfabetii, sfertodoctii. Gloata care si-a pierdut orice reper cu realitatea, cu judecata, cu Dumnezeu.

  • Acest gunoi Ion Moraru ar trebui judecat si condamnat IMEDIAT ! Din pacate sunt sute ca el. Orice membru PSD e un borfas, pentru ca in acesta cloaca fetida nu pot fi decat gunoaie, hoti, ticalosi si asistati sociali

   #Eu Votez – ca RO sa nu mai fie condusa de hoti
   #Eu votez – ca RO sa nu fi scoasa din UE de borfasii psd+alde+udmr

  • Dumnezeu nu există

 2. Literar, tocmai cronica evenimentelor din România profundă poate explica toată istoria pe care o trăim la marginea UE.

 3. Probabil vom fi nevoiți să construim doar pentru condamnații din dosarele legate de Referendumuri o inchisoare de maximă securitate! Vă rog să ghiciți cine va fi ales Președintele Asociației Detinuților !

  • …Asociației Pușcăriașilor…,

  • nu cred ca Daddy – el o sa isi ia puscarie la a 2-a condamnare, aia cu „asistentele” / si in tot cazul el intra saptamana viitoare, asa ca nu avem timp sa construim pana atunci nimic

  • Dar cât va sta la Rahova in carantină 666 de zile nu vom putea oare construi macar un corp de clădire?

  • de ce sa le facem noi?!
   exista roabe, lopeti si alte scule, sa-si faca singuri!

 4. pacat ca nu ajung faptele astea si la ochii, urechile PSDeilor, binenteles la o astfel de faza, iti vor spune ca „e bine ca iojanis are 7 case?” , ca atat ii duce mintea

 5. Dovada clara PSD = hotie. O grupare de infractori

  Gunoaiele din psd iasi in PARLAMENTuL HOTIE NATIONALE:
  Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte

 6. Dacă-i arăt tatălui meu știrea aceasta zice că Iohanis a făcut-o. Nu-mi rămâne decât să mă duc în seara asta și să le „confisc” buletinele părinților mei să nu poată merge la vot pt că Ponta și Dragnea le-a mărit pensiile, nu noi ăștia „fraierii” care muncim și plătim taxe în frumoasa și furata nostră țară România!!!!

 7. Cu indivizi ca ăsta au instaurat rușii comunismul în România; cu indivizi ca ăsta reușesc infractorii să se mențină la putere și să ia decizii pentru țară, decizii care îi afectează pe oamenii onești, amenințați cu ”distrugerea” dacă nu le fac jocurile mizerabile, arestați și gazați dacă protestează.

 8. Bravo doamnei doctor și rusine primarului fără scrupule ! Om bătrân și prost ! Cum de nu se sesizează nimeni, nici o instituție, unde e avocatul poporului intr-o asemenea situatie? Si Dragnea mai are tupeul sa vorbeasca ? De la el vin toate comenzile astea, total paralele cu legea ! Si exista oameni care sunt de acord cu asa ceva, nu pot sa cred, parca trăim într-o lume a absurdului! Ieșiți la vot, votați pentru libertatea de exprimare, pentru adevarata democrație, pentru eliminarea completă a corupției și coruptilor !

 9. Aceeași atitudine trebuiau să o aibă și medicii din Suceava.

 10. Duminica mergem la vot!

 11. Câteva observații:
  1) S-a forțat referendumul pentru familie și tot degeaba, deci se prea poate că numărul votanților reali ai PSD-PCR plus cozile de topor ALDE sa fie mult sub ceea ce credem.
  2) PSD-PCR nu se dezminte, pentru ei nu mai exista leac.
  3) Ați greșit descrierea linkului către Digi, ați trecut judetul Olt in loc de Dolj.

 12. Nasol ! Comuna figureaza cu 809 locuitori la recensamantul din 2011; daca astia voiau sa fure 55 de voturi (70-15), asta inseamna 6,7 % din cei 809, dar probabil ~10% din numarul celor inscrisi pe liste !!
  De vazut fenomenul asta cu urna mobila – cand depaseste 1-2% din numarul celor inscrisi pe lista, incepe sa puta !
  Si aia cu mortii din ultimele sapatamani este sinistra: acestia figureaza pe listele electorale care nu au mai fost corectate (probabil ca au fost inchise acum ceva timp), si scursurile PSD-iste au pus ochii pe ei !
  Miroase a puscarie.

  • Ca-s morți doar de puțin timp, e pepsi!
   Pe lista unde votez eu, la adresa la care stau eu, apar în continuare vechii proprietari!
   Plecați în străinătate de 24 de ani!!
   La o altă adresă, omu’ e mort de 10, da el e încă pe lista.
   La fiecare scrutin, sesizez aspectele.
   Și…gata!
   Ai asta se întâmplă la Cluuuuj, buricul târgului și al pământului!
   Ce e la țară, doar ei știu.

  • Daca proprietarii aia nu si-au predat buletinele ca sa fie inregistrati cu domiciliul in strainatate, vor sta pe lista etern, e ca si cum ar fi in vacanta de 24 de ani, asa le plac lor vacantele lungi.

 13. Inca un motiv in plus sa iesim in numar mare la vot, pentru ca atunci procentul voturilor furate de PSD va reprezenta mai putin in totalul voturilor.

 14. Domnul doctor lupta pentru o cauza demult pierduta.

  • Ati vrea voi asta,sa ramana o cauza pierduta,postaci infecti,doar asa ,cu coruptii la putere mancati si voi o paine de pomana!

 15. Numai cu astfel de oameni curajosi acesti banditi ai ciumei rosii pot fi deferiti justitiei,altfel ramane sa traim cu ei pe cap inca multi ani !!Doamne ajuta ! BRAVO,DNA DOCTOR,URMATORUL PAS,PLANGERE LA DNA !

 16. trimiteti politia, procuratura pe capul lui ….sa-l gabuie pe idiotul ala de primar … la puscarie cu el … un asemenea animal trebuie sa stea in cusca sau la un ospiciu … cum este posibil sa ameninti un medic pentru ca vrea sa-si faca onest meseria …in numele unui crez politic (??? – nici el nu crede in partid, ci doar in ideea de a fi mentinut in functie, sa poata sa-si faca „jocurile” in interes propriu prin comuna )……
  bravo d-na doctor pentru pozitia pe care ati adoptat-o in fata unui NIMENI – fara caracter, educatie sau moral – de altefel celor din partidul sau, le lipsesc cu desavarsire …

 17. Ceva a fost acolo, dar nu cred ca medicul relateaza situatia exacta, parerea mea e ca exagereaza intr-o mai mica sau mai mare masura. Chiar din punct de vedere moral, nu vad de ce unui bolnav de parkinson nu i s-ar duce urna mobila, pentru ca are judecata, dar nu se poate deplasa. Si intr-adevar cred ca legea interzice unor persoane bolnave mintal sa voteze, dar nu pe baza unei aprecieri a medicului de familie, indiferent ca omul ala urla sau nu la luna(descrierea asta plastica din relatare chiar nu isi avea locul si e un element care dovedeste ca medicul a utilizat si elemente subiective in decizia lui).
  Parerea mea este ca medicul are unele conflicte vechi cu primarul si a gasit momentul sa riposteze, probabil pornind si de la unele elemente reale, peste care s-au adaugat multe inflorituri. Ca in orice razboi, adevarul este prima victima.

  • Bun. Să fie cum zici. Ala cu Parkimson are drept de vot, fie. Dar ăia morți ? Cu ăia cum rămâne ? Îi învie don premar ?

  • Eu cred ca cel care exagereaza si fabuleaza esti tu.
   Situatia a fost exact asa cum ti s-a redat.
   Personal as introduce un test de inteligenta inainte sa ofer stampila pt vot. Gandeste-te ce procentaj voteaza fara sa aiba habar cat de important e fiecare vot, cati voteaza doar dupa numele partidului (care suna mai cunoscut), cati voteaza fara sa se informeze sau sa analizeze optiunile.
   Sa nu mai vorbim de cei care se vand ca tarfele pe 1 litru de ulei si o punga de faina, intr-o punga cu reclama psd.

  • daniel,tu gandesti cand scrii???…

  • Părerea ta e aici unui pesedist mai spălat. Ai văzut un bolnav de Parkinson în ultimul stadiu? Medicul știe mai bine care e situația. Normal că are un contencios cu primarul, dacă sătenii huzuresc pe ajutoare sociale. De ăsta România e în halul ăsta, ca pe lângă hoți mai sunt și unii care îi acesta. Din prostie sau din interes!

  • Parkinson nu este doar tremur. Este o degenerare neurologică și nu numai. Oricum, este medic și știe ce spune, nu se face de rușine. Noi vedem doar tremur-el stie medicină! Indiferent de acest aspect, morți am văzut și eu pe liste; mulți morți „vii”. Cineva nu își face treaba….

 18. Ion Moraru iți place sa te folosești de morți și debili mintali. E clar că nici tu nu ești în toate mințile. Oamenii din această localitate ar trebui să-l „scoată” din primărie pe acest monstru și acoliții lui.

 19. Rapid, o plângere penală pe numele ciumatului cu nume de morar, să-i iasă figurile din cap.
  La mărturia asta nu se autosesizează nimeni ?
  Oare câți oligofreni de felul ăstuia, cu functii de primar,mai fac matrapazlâcuri d-astea prin țară ?

 20. Auzi la ei urne mobile si eu dau 4,6 lire sa votez
  Pai sa fiti sigur ca o sa dau cu DA DA in voi de nu va vedeti, partid de haimanale ce sunteti

 21. reteaua privata de sanatate Regina Maria (unde se internase Dragnea) sustine mersul pe jos
  https://www.facebook.com/REGINAMARIA.Reteaua.privata.de.sanatate/photos/a.590052317720610/2280813555311136/?type=3&theater

 22. Daca iese Psd atunci putem sa ne luam la revedere de la Romania nenorociti astia de pesedisti ordinari siau dat de mult arama pe fata 10 august oameni pasnici gazati la ordinu lu Dragnea oamenii simpli amenintati ca vor fi dati afara de la serviciu daca nu voteaza Psd fratilor asta e ultima sansa sigur votati cu cine vreti dar Atentie Psd daca iese Romania se va numi Federatia Rusa acolo ne indreptam Psd e partid sinucigas pentru Romania cand au fost la putere nimic nu au facut decat oug 13 Sa se duca drk de nenorocitii

 23. De fapt, alegerile pentru Europarlamentare sunt mult mai importante decat cele din toamna, pentru presedintie. Daca ciumatii reusesc(desi sunt convins ca de data asta nu mai au cum) totusi sa iasa primii pe liste, cu cele mai multe mandate, in maxim 5 ani ne scot din UE. Mother Rusia scrie pe noi. Observati cum pregatesc terenul prin aducerea aurului in tara, prin asumarea unei OUG prin care sa poata prelua fondurile pilonului 2.

 24. Ba chiar medicul poate stabili gradul de discernamant al unui bolnav mintal nu un primar sau un pesedist ca tine ! Cei ce urla la luna impreuna cu cei ca tine pot infiinta partidul diliilor si sa voteze cine i presedintele lunii !!?. Si nu vor avea nevoie de medic sa i autorizeze…votarea se va face prin urlete …

 25. Mai individule ,pai daca parkinsonii si latratorii aia la luna erau viabili nu crezi ca mergeau singuri la urne sa puna stampila -mai era nevoie de urna mobila ? Aia e doar pt cei cu probleme locomotorii nu mintale. Use your brain for God sake…

 26. Asa au reusit de fiecare data sa faca procentaj mare: santaj, amenintari, frauda electorala. Ne vedem la VOT dragilor.

 27. M.u.i.e PSD, la muncă comuniștilor, sau la pușcărie

 28. Felicitari ptr . decizia curajoasa , de a nu incalca legea ptr. a-i face pe plac Primarului. Pasul doi , plangere penala sa se invete minte sanu mai faca presiune asupra unui medic si sa-l ameninte , de parca Doctorul ar fi ultimul borfas la cheremul unui incompetent, care nu stie decta sa distribuie ajutoare. Va sustinem orice decizie veti lua . Munca si profesia ptr. care ati trudit numerosi ani , v v-o poate lua nimeni. Succes D.na Doctor.

 29. Bravo, dna doctor se vad oamenii cu carte cum gandesc

 30. Se procedeaza de mult in felul acesta. Nu este singurul primar care foloseste aceasta metoda.Profita de amaratii acestia,profita de nestiutorii de carte,aplica santaj,intimidare,toate metodele pentru a- si atinge scopul.
  Adeverintele se obtin cu atata usurinta de la unii medici,raman si oamenii surprinsi de vizata la domiciliu a celor care insotesc urna volanta. Chiar au cazuri in care oamenii au procedat a se ascunde in casa sau au refuzat a vota cu motivatia ca nu a solicita exercitarea votului cu urna mobila,o alta situatie tipica PSD este de a folosi salariatii primarie de a scrie cereri pentru votul cu urna mobila,medicul a eliberat adeverinta cu mare usurinta( sa nu se supere dl.primar) si cetateanul cu drept de vot a fost prezent la sediul sectiei de votare,culmea si cu o copie dupa buletinul de vot cu mentiunea”ANULAT”, pentru ca i- a spus dl.primar sa voteze” cei 3 trandafiri”.
  Aceste adeverinte sunt eliberate dl.primar cu 3- 4 zile mai devreme de data scrutinului electoral,pentru ca dl.primar detine o copie a listei electorale permanente si registrul electoral si are toate instrumentele care sa- i permita folosirea” puterii”.
  Despre ce vorbim,domnilor ?
  Va asigur ca acest dl.primar nu va pati nimic,nu este singurul primar care foloseste” puterea”.
  Acesti primari ne- au facut o tara de bolnavi,asistati sociali,analfabeti…

 31. Pe cand o investigatie jurnalistica si in legatura cu Cartile de identitate facute fara Certificat de nastere ,doar pe baza de declaratie pe proprie raspundere ? Oare cate sant la nivelul intregii tari ? Pentru cei care nu stiu la ce ma refer : exista persoane care s-au stabilit in alte localitati ,cele mai multe rromi ,care nu aveau nici un document de identitate . Ca sa poata fi luate in evidenta si sa poata beneficia de asistenta medicala si ajutoare sociale li s-au facut acte pe baza de declaratie . Puteti fi siguri ca li s-au facut doar intr-o localitate sau au Carti de identitate in mai multe localitati ?

 32. Tuturor primarilor psd li se cer liste de votanti oblihatoriu sub amenintarea ca isi pierd functia daca nu se prezinta cu numarul pretins
  Atentie la jud.psd-iste din sud ca Giurgiu ,Calarasi ,Teleorman,Dj,Ot,Gj,

 33. 4-5 ani de parnaie i-ar pride bine primarului infractor!
  si toate infractiunile astea sunt comise de pesedisti doar ca sa nu intre dragnea maine la parnaie!

 34. Primarul in cauza , sa fie trimis , la puscarie direct.

 35. Alearga masina primariei si „a trepadusilor”, pe toate strazile.
  Merg la oameni in casa si ii urca in masina cu forta,sa voteze.
  Astfel” raman in atentia dl.primar pe viitor”, nu vor mai pasi in primarie de „frica”.
  Stiu ce spun !