G4Media.ro

Primarul oraşului Zărneşti, trimis în judecată de DNA pentru tentativă la fraudă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Primarul oraşului Zărneşti, trimis în judecată de DNA pentru tentativă la fraudă cu fonduri europene

Primarul din Zărneşti, Alexandru Lucian Igrişan (PSD), a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că, în perioada în care ocupa funcţia de viceprimar al oraşului, ar fi pus la dipoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false privind finalizarea unui centru de informare şi promovare turistică, în încercarea de a obţine pe nedrept fonduri nerambursabile de aproximativ 300.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, Agerpres, procurorii de la Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Igrişan pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul anului 2016, în vederea finanţării proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în Oraşul Zărneşti”, finanţat din fonduri nerambursabile, Alexandru Lucian Igrişan ar fi depus la autoritatea finanţatoare – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – mai multe documente false: situaţii de lucrări, procesul verbal de recepţie, raportul dirigintelui de şantier, ce atestau, contrar realităţii, finalizarea tuturor lucrărilor.

„În demersurile sale, inculpatul Alexandru Lucian Igrişan ar fi beneficiat de sprijinul a patru persoane (trei angajaţi ai Primăriei Zărneşti şi un diriginte de şantier) care, la vremea respectivă, au întocmit şi semnat documentele menţionate”, arată anchetatorii.

Pe 10 octombrie 2016, urmare a neregulilor constatate, MDRAP a reziliat contractul de finanţare fără a efectua nicio plată către Primăria Zărneşti, informează DNA.

„Prin aceste demersuri, Igrişan ar fi încercat să obţină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 293.849 lei”, indică procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braşov.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu patru persoane: Aurelia Grosaru, la data faptei director executiv în cadrul Direcţiei Economice a Primăriei oraşului Zărneşti, Iustina Codruţa Reit, la data faptei şef Serviciu Urbanism şi manager proiect în cadrul Primăriei oraşului Zărneşti, Mihaela Clinciu, la data faptei inspector achiziţii în cadrul Primăriei oraşului Zărneşti, şi o persoană fizică, la data faptei diriginte de şantier, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea unor infracţiuni de complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

„În prezenţa apărătorilor aleşi, cei patru inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea unor drepturi”, precizează anchetatorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. 99% DIN PRIMARI SUNT DE LA PSD SAU PNL – TRIMISI SA FACA PARNAIE!

  2. Cei de la dna ar trebui sa verfice si lucrarile incredintate firmei conrep ,firma de familie a primarului birladeanu si igrisan carora sus numita firma le-a renovat si construit locuintele personale ,acolo vor vedea adevaratele sume sustrase din bugetul local si intrat in buzunarele lor

  3. Dna ar trebui sa verifice toate lucrarile publice si atribuirile de terenuri de cind domnul igrisan se afla la conducerea primariei si nu in ultimul rind diplomele primarului si cum a obtinut licenta de inginer silvic ajutat de domnul rozorea

  4. pai se putea altfel….tot psd ! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮