G4Media.ro

Primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată…

Primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de angajații din subordine/ Partidul Civic Maghiar l-a schimbat din funcția de președinte de filială și ”condamnă profund” faptul că a sesizat la parchet opt angajați, pe viceprimar, precum și trei firme

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, s-a adresat procurorilor cu privire la o achiziţie publică derulată chiar de către instituţia pe care o conduce. Partidul Civic Maghiar (PCM), a cărui filială locală din Odorheiu Secuiesc o conducea, l-a schimbat din funcţie, transmite agenția MTI, citată de Rador.

Biroul de presă al Primăriei Odorheiu Secuiesc a transmis un răspuns scris agenţiei ungare de presă MTI: Árpád Gálfi a avut suspiciuni de ilegalitate cu privire la o investiţie derulată anul trecut la Băile Seiche, motiv pentru care a cerut comisiei de specialitate din cadrul primăriei să verifice contractele derulate de departamentul de investiţii. Aceasta a constatat, într-un raport, că este obligatorie sesizarea instituţiilor statului, motiv pentru care primarul s-a adresat parchetului.

Marţi, PCM a anunţat: din cauza plângerii penale de la DNA, între altele, primarul este cercetat disciplinar de forurile interne ale partidului. Luni, PCM Odorheiu Secuiesc l-a schimbat pe Gálfi din funcţia de preşedinte. „Partidul Civic Maghiar condamnă profund faptul că Árpád Gálfi, în calitate de primar, şi-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) opt angajaţi şi pe viceprimar, precum şi trei firme din Odorheiu Secuiesc, în pofida faptului că ar fi existat şi alte căi juridice pentru rezolvarea cauzei” – se arată în comunicatul PCM.

Partidul îi mai reproşează edilului-şef că şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de preşedinte al filialei locale, luând decizii în nume personal, fără consultări.

Filiala de partid a decis la şedinţa de luni după-amiază schimbarea lui Árpád Gálfi din funcţie şi alegerea unui nou preşedinte, după ce acesta şi o parte din membri au părăsit şedinţa. Marţi, într-un mesaj postat pe Facebook, primarul a anunţat: pe ordinea de zi a şedinţei de luni nu apăreau alegeri sau schimbări din funcţie.

În opinia sa, şedinţa s-a încheiat în momentul în care s-a semnat procesul verbal, înaintea plecării sale. Politicianul crede că cei care au mai rămas au participat la “o discuţie în afara cadrului statutar”.

Preşedintele PCM, János Mezei – care a participat şi el la şedinţă – a girat schimbarea din funcţie a lui Gálfi, declarând pentru portalul de ştiri Székelyhon că formaţiunea este de acord cu separarea sarcinilor de primar de activitatea din sânul PCM.

Potrivit portalului local de ştiri Uh.ro, Árpád Gálfi a atribuit atacul împotriva sa grupului de interese al fostului primar din Odorheiu Secuiesc, Jenő Szász.

Gálfi a afirmat: acestui grup nu i-a convenit că a fost schimbat furnizorul de apă al urbei şi că el a apărat interesele Odorheiului în faţa firmei de prelucrare a deşeurilor RDE Harghita, care îşi desfăşoară activitatea la periferia localităţii.

Firma a fost creată pentru prelucrarea gunoiului localităţilor limitrofe, însă aceasta a preluat şi deşeuri din afara judeţului Harghita, iar rampa aproape că a ajuns la capacitatea maximă. Primarul a declarat că acest grup de interese se aştepta ca el să acţioneze contrar legii sau contrar intereselor municipiului.

Árpád Gálfi se află la primul mandat şi a fost ales primar în 2016, fiind candidatul comun al PCM şi al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. PCM partidul civic maghiar?
    Trist ca multi secui se cred maghiari sau unguri…

    • Ups! Acolo in secuime exista hoti in primarie? Nu se poate asa ceva! Padurile s-au taiat singure. Daca DNA ar fi urmarit pe unul din ei ar fi iesit o ditamai discriminarea etnica pina la budapesta si UE! Doar ca acum si-o trag la gioale intre ei ca nu s-au inteles la bagatul miinilor pina la umar in banii publici.

  2. Buna asta. Si comunicatul cu „existau si alte mijoace” juridice, bineinteles, ce naiba mai primare, nu ne putem intelege intre noi!? In ungureste desigur.

  3. Bravo primarului ca a sesizat DNA, si rusine PCM-ului ca se comporta ca un partid securist (nu e de mirare caci sunt sutinuti de Viktor Orban).

  4. probabil coruptia in pcm, udmr tinde spre nivelui celei a psd, dar experienta e clar mai redusa din moment ce partile implicate nu sunt de coniventa; remarc totusi interventia prompta si viguroasa a partidului; e bine ca pe viitor preopinentii sa evite pripeala si sa negocieze corect

  5. E foarte neplacut ca aflam despre ce face un primar din Romania prin comunicate transmise intai agentiei de presa a Ungariei! Ce naiba! Intrleg ca-s maghiari dar statul roman nu are structuri de presa sa transmita informatii de interes public din Romania?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.