G4Media.ro

Primarul comunei vrâncene Vînători – în conflict de interese, definitiv, după ce…

Foto: Pixabay

Primarul comunei vrâncene Vînători – în conflict de interese, definitiv, după ce și-a transferat soția la primăria pe care o conduce

Primarul comunei vrâncene Vînători, Ionel Lupu (PSD) a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce instituția l-a declarat în conflict de interese. Sentința a fost dată miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție.

În anul 2016, soţia primarului Ionel Lupu era funcţionar la primăria Garoafa şi a fost transferată la Primăria Vînători.”În calitate de primar, a emis dispoziţia prin care soţia sa a fost transferată de la Primăria comunei Garoafa, la Primăria comunei Vînători, judeţul Vrancea. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art.76 din Legea nr. 161/2003”, susţineau inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Inspectorii ANI au invocat art. 76 din Legea nr. 161/2003, care prevede că „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Ulterior, edilul a contestat decizia ANI, însă a pierdut definitive la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Edilul poate pierde atât mandatul de primar cât și calitatea de membru PSD, spune prefectul Vrancei, Nicușor Halici, care este și președinte al PSD Vrancea. “Eu voi aplica legea, aștept comunicarea instanței și comunicarea de la secretarul unității administrativ teritoriale (n.r al primăriei Vînători) și voi aplica legea. Sigur că domnul primar riscă și mandatul și poate fi exclus și din PSD”, a declarat Halici. Primarul Lupu nu a răspuns apelurilor noastre pentru un punct de vedere.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...