G4Media.ro

Primarul Clujului anunță reducerea drastică a cheltuielilor. Doar în luna martie s-au…

Primarul Clujului anunță reducerea drastică a cheltuielilor. Doar în luna martie s-au pierdut 7,5 milioane de lei

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat marți că bugetul municipalității va fi restructurat drastic, având în vedere scăderea veniturilor din Cota din Impozitul pe Venit Global (IGV). „Veste nu este foarte bună, cum era de așteptat, starea de urgență conduce la o cădere econmică în Cluj Napoca, pe care o resimțim cu toții”. Edilul Clujului a afirmat că a primit chiar astăzi un raport privind situația IGV din care reiese o scădere foarte mare a veniturilor din activități economice.  „Doar din cota  IGV aferentă lunii martie – practic banii care ni se întorc din tot ceea ce se muncește în acest oraș – avem 43 de milioane de lei, mai puțin cu 7,5 milioane de lei, față de media lunară pe care am prognozat-o la întocmirea bugetului pentru anul 2020. Cu alte cuvinte, noi am prognozat că în martie încasăm 50 de milioane de lei, iar acum ne trzim că avem 40 de milioane. Așadar, numai în luna martie avem o scădere de 7 milioane de le, doar din cota IGV”, a comentat Boc, citat de Actual de Cluj.

În condițiile date, primarul Clujului a adăugat că nu crede că situația să va îmbunătăți pe termen scurt, mai ales că președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va prelungi cu încă o lună. „Nu ne rămâne decât să restructurăm în continuare bugetul pentru anul 2020, pentru a putea rămâne în parametri funcționali, asigurând în primul rând funcționalitatea orașului cu tot ceea ce prespune educație, sănătate și servicii fundamentale. Totodată vom continua să asigurăm cofinanțările necesare pentru investițiile aprobate din fonduri europene. Nu va fi o situație ușoară. Deja avem cu 7 milioan de lei mai puțin decât ce s-a prognozat pentru luna martie, și gândiți-vă că starea de urgență a început de abia de la mijlocul lunii”, a spus Boc.

Clujul se situează pe locul doi în țară privind numărul de cereri de șomaj tehnic, potrivit unei informări a reprezentanților ANOFM, din 31 martie. „Până acum am primit peste 25.000 de cereri pentru şomaj tehnic, pentru 240.000 de salariaţi, cei mai mulţi din industria prelucrătoare şi HoReCe. Cele mai multe cereri sunt din Cluj”, a spus vineri Victor Picu, preşedintele ANOFM, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Actual de Cluj.

Sursa foto: Primăria Cluj

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Primarul Clujului sa ne spuna daca si anul acesta vom avea aproape 1000 de copilasi ramasi fara locuri la cresele de stat ca si anul trecut sau ca si acum doi ani

 2. Taie-le salariile cu 25% în crucea mamii lor, că doar n-ar fi prima dată… Poate vin și după tine polițiștii acolo la primărie si-ti urează „ieși afară, javră ordinară”. 😀

  • Probabil nu esti clujean si habar n-ai ce a facut Boc de cand este acolo.

  • corect! mai reduceti salariile in primarie ca si asa sunt de 2-4 x mai mari decat in sectorul privat. exceptand fatpul ca sunt mai multi angajati decat ar trebui…

  • @plictisitu: sunt clujean si vad zilnic ce face boc.

 3. Banii pe amenzile pentru nerespectarea noilor conditii de circulatie unde se duc? Numai ieri s-au dat amenzi in valoare de ~450.000 de lei in Cluj. Daca inmultim cu 30 de zile, avem 13.500.000 de lei intr-o luna. Deci suficient cat sa acopere deficitul de 7.000.000 si sa mai si ramana de donat pentru echipamente medicale.

  • Banii aia nu se incaseaza decat in proportie de 20-30% si se duc la Bugetul de Stat, nu la Cluj.

  • Valoarea amenzilor se declara la cea din PV. Dar toate se pot plati la jumatate din minim in termen de 15 zile. Adica contabilizam amenda de 5000 lei dar se poate plati jumatate din minim, adica din 1000 lei. Dar nici aia 500 lei nu inseama ca se si platesc. Am vazut nenumarati oameni cu amenzi neplătite de ani de zile. Deci nu te baza pe cifrele din comunicatele cu amenzi ca alea nu sunt sume aparute brusc in bugetul de stat.

  • Shumi, intreaba-ti toti cunoscutii de ce amenzi au avut si cate le-au platit. Vei fi extrem de uimit…

 4. Poate reușim să scăpăm de tine cu ocazia asta

 5. E bine sa nu uitam ca tovarasul Boc a inchis 67 de spitale. Iar acum e in prime time. Scirba mi-este de el. Cum Doamne il mai suporti?
  Asta nu trebuie uitat niciodata. Este precum Valeriu Stoica si abrogarea bancrutei frauduloase pentru o noapte.
  https://adevarul.ro/news/eveniment/lista-celor-67-spitale-inchise-guvern-1_50acbe7d7c42d5a663895ecb/index.htmll

  • Alea nu erau spitale….

  • Trebuia sa inchida mai multe. Acum vedem de fapt ca majoritatea spitalelor din Romania sunt nefunctionale, mucegaiuri, tevi fisurate, rozatoare si gandaci, tavane si pereti care-ti cad in cap. Boc n-a inchis spitalele care functionau corect.