G4Media.ro

Primarul Capitalei: Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani…

Primarul Capitalei: Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate. La Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că în Capitală vor fi organizate anul acesta târguri de Crăciun. În funcţie de situaţia epidemiologică, edilul dă asigurări că evenimentele nu vor consuma, ci vor aduce fonduri la bugetul administraţiei locale.

„Vom avea. Depinde, bineînţeles, de condiţiile de siguranţă sanitară. Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem astfel încât să organizeze ei singuri – şi există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General.

Pe de altă parte, pe târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a declarat primarul general duminică, la Prima TV, întrebat dacă bucureştenii vor avea anul acesta târguri de Crăciun..

Nicuşor Dan a anunţat încă din luna august că în acest an luminiţele de Crăciun vor fi „foarte puţine”, dar că e posibil să fie deschise târguri private, dacă regulile sanitare vor permite acest lucru.

„Foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea.

În schimb vrem – bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, declara atunci edilul.

Iarna trecută, în Bucureşti nu au fost târguri de Crăciun din cauza situaţiei sanitare, primarul făcând anunţul în acest sens încă din luna octombrie.

Sursa Foto: Facebook / Târgul de Crăciun din București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Exact ca pe timpul lui Firea!!! Și în campanie ai spus ca pui STOP la organizari de evenim. și festivisme!!!
  Mare ipocrit acest lenes de București!

 2. Daca caldura, apa calda, curățenie, transport civilizat tot nu va ofer, măcar nițeluș circ sa va dau.

 3. Pe vremea lui Firea targul de Craciun era in Piata Constitutiei si cred ca era mai bine asa. In Piata Universitatii e prea putin spatiu si e inghesuiala.
  OK, suntem de acord ca nu mai puneti multe luminite si ca nu mai organizati aia si ailalta ca sa imbunatatiti alte aspecte ale orasului dar sper sa le si vedem imbunatatite. Eu v-am votat anul trecut. Tare as vrea sa nu-mi para rau ca am facut asta.
  Vara viitoare poate organizati B-fit in the street. Era unul dintre putinele lucruri minunate din Bucuresti si ne-a lipsit mult.

 4. F probabil inchirierea acelor casute aduce mai putini bani decat costa casutele, deci banii ies din buget.
  Primaria doar sa puna la dispozitie spatiul si sursa de alimentare curent, in rest sa se ocupe organizatorii. S-au invatat sa le plateasca primaria tot deranjul, ca pe vremea vrajitoarei.

 5. Din păcate mulți CHIAR AU CREZUT că Plicușor va fi altfel…. Eu așteptam doar să treacă timpul sa …..se de-a pe ,, brazdă”……