G4Media.ro

Primăria Timișoara a câştigat definitiv, în instanţă, procesul de evacuare a unui…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Timișoara a câştigat definitiv, în instanţă, procesul de evacuare a unui ştrand din zona ultracentrală / Compania care îl administra nu a plătit taxe statului de aproape un deceniu

Edilul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat luni că Primăria a câştigat definitiv, la Tribunalul Timiş, procesul de evacuare a spaţiului de pe malul Canalului Bega în care se află un ştrand, domeniu public, în zona ultracentrală a oraşului, pentru care compania care îl administra nu a plătit taxe statului de aproape un deceniu, relatează Agerpres.

Compania a ocupat ilegal, fără plată, o suprafaţă de 12.707 mp din domeniul public începând cu anul 2014. Acum, societatea este obligată să evacueze incinta ştrandului, iar Primăria va începe procedurile administrative în vederea evacuării.

Societatea a fost obligată la plata către Primărie a 7,7 milioane de lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spaţiului.

„Continuăm acţiunile de recuperare a patrimoniului Timişoarei. Este şocantă nepăsarea şi complicitatea celor care au condus oraşul până în mandatul meu şi care au închis ochii la ce se întâmplă cu patrimoniul Timişoarei. Ştrandul Termal este una din marile ţepe date bugetului local în ultimii zece ani de aşa-zişi investitori. Practic, cei de acolo au făcut bani de pe urma ştrandului, care este al municipiului Timişoara, fără să plătească la bugetul local. Fie că sunt terenurile de pe malul Begăi sau casele de pe bulevardul C.D. Loga şi din zona istorică, nu renunţ până când tot ce e al oraşului se reîntoarce în folosinţa oraşului”, a declarat Dominic Fritz.

În luna iunie 2021, Primăria Municipiului Timişoara a demarat în instanţă acţiunea de evacuare necondiţionată a celor care ocupă ilegal acest spaţiu. Acţiunea a fost suspendată până la soluţionarea dosarului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind stabilirea prejudiciului. În data de 27 iulie, Primăria Timişoara a câştigat definitiv la Instanţa supremă acest proces.

Odată cu soluţionarea acestui proces, acţiunea de evacuare a fost repusă pe rol, iar Tribunalul Timiş a dat câştig de cauză Primăriei. Suplimentar, Primăria Timişoara a pornit un proces pentru demolarea unei clădiri ridicate fără autorizaţie.

Având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanţilor companiei care administrează ştrandul, Primăria Timişoara a promovat şi o acţiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acţiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiş.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...