G4Media.ro

Primăria Sectorului 4 a inaugurat parcarea de tip „park&ride” de la Piața…

Primăria Sectorului 4 a inaugurat parcarea de tip „park&ride” de la Piața Sudului

Primăria Sectorului 4 a inaugurat parcarea de tip „park&ride” de la Piața Sudului, care a fost construită la intersecția Șoselei Berceni cu Șoseaua Olteniței, cu o capacitate de 305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj și terasă.

Având o suprafață desfășurată de 4950 metri patrați, noua parcare are o capacitate de 305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj și terasă. La parter, au fost configurate 86 de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar două locuri motocicletelor. Totodată, la etaj, pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonatilor. In afara spațiilor din interior, parcarea de la Piața Sudului beneficiază și de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilități”, precizează Primăria Sectorului 4 într-un comunicat.

Primăria precizează că parcarea de la Piața Sudului va avea o dublă funcțiune: va asigura atât deservirea celor care tranzitează zona și caută un spațiu de tip park&ride, pentru a-și lăsa mașina în siguranță și pentru a traversa orașul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun cât și a celor care locuiesc în apropiere și au nevoie de o parcare de reședință.

„Realizată pe o structură metalică, menită să îi asigure rezistența, cu fațade, confecționate din materiale ușoare ( aluminiu), perforate, care să permită o cât mai bună ventilație a aerului și în care sunt încorporate instalații electrice de tip LED, pentru un efect arhitectural deosebit, noua parcare de la Piața Sudului oferă condiții de maximă siguranță pentru șoferii care o vor folosi. Pe de o parte, parcarea îndeplinește toate cerințele impuse de normele de siguranță la incendiu, iar pe de altă parte, este supravegheată non stop de peste 30 de camere video”, precizează primăria.

Toate suprafețele de parcare sunt antiderapante, realizate din rășini speciale, foarte rezistente la condiții de trafic intens, iar căile de rulare sunt prevăzute cu instalații de degivrare (sistem de încălzire care topește zăpada de pe anvelopele mașinilor).

Valoarea investiției este de 22.672.002,60 lei, constând în amenajarea structurii, în automatizare, instalații electrice, degivrare, post trafo.

Primăria Sectorului 4 susține că, în mai puțin de un an de zile, a amenajat 1.000 de locuri de parcare de tip „park&ride”, în apropierea stațiilor de metrou de la Piața Sudului, Apărătorii Patriei și Dimitrie Leonida.

Sursa foto: Facebook Daniel Băluță

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce a amenajat PMB la Dimitrie Leonida?

    Era deja o parcare acolo, PMB doar a turnat asfalt şi a marcat locurile cu vopsea.

    Au pus gardurile şi gata, cică a amenajat, când de fapt doar a cosmetizat ce a rămas de la Ceauşescu, zeul PSD-ului.

  2. Nu se pot face abonamente dar ultimul nivel este destinat exclusiv abonaților ? Ce a vrut să exprime poetul ? Nu înțeleg 🙂

  3. In legătură cu mesajul anterior – cred că poetul lucrează la Biziday 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.