G4Media.ro

Primăria Sectorului 2 a lansat licitația deschisă internațională pentru serviciul de salubrizare.…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Sectorului 2 a lansat licitația deschisă internațională pentru serviciul de salubrizare. Se pot înscrie operatori din toată Uniunea Europeană

Primăria Sectorului 2 a lansat licitația deschisă internațională pentru concesiunea gestiunii serviciului de salubrizare, la care se pot înscrie operatori din toată Uniunea Europeană, a anunțat, luni, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Dragilor, iată că în sfârșit putem avea la noi în sector o curățenie adaptată nevoilor mileniului trei și folosind tehnologia mileniului trei. Primăria Sectorului 2 a lansat licitația deschisă internațională pentru concesiunea gestiunii serviciului de salubrizare. Fiind o licitație internațională, se pot înscrie operatori de pe tot teritoriul Uniunii Europene”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Primarul a precizat că „actualul contract este vechi de 23 de ani și, din păcate, asigurarea curățeniei se face tot cu metodele de acum 23 de ani”.

„Operatorul de salubritate are licența expirată din 2019, iar curățenia stradală se face tot manual, tot cu mături, deși suntem în era când omul poate avea beneficii nelimitate din partea tehnologiei moderne.
Cu toții suntem de acord că ne dorim mai mult pentru Sectorul 2. Măturatul stradal nu e suficient, trebuie dublat de un sistem mecanizat (aspiratoare) când vine vorba de curățenie stradală de secol 21. Un serviciu prestat de mântuială trebuie înlocuit cu monitorizarea echipamentelor prin GPS, indicatori de performanță de neignorat și penalizări în caz de nevoie”, continuă Radu Mihaiu.

Acesta mai precizează că, odată cu implementarea noului contract de salubritate, deșeurile vor fi colectate pe 5 fracții, va crește semnificativ măturatul mecanizat și spălatul străzilor pentru a preveni poluarea cu praf și va fi o flotă modernă de mașini care vor ridica deșeurile.

„Foarte important: vom putea merge cu curățenia chiar și pe cele mai mici străduțe dintre blocuri, fapt care acum nu este posibil. În același timp vom monitoriza constant respectarea obligațiilor contractuale de către operator și de cetățeni pentru că – așa cum am mai spus – e responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem un sector curat”, mai spune primarul.

„Lansarea licitației este una din promisiunile mele din campanie și sunt bucuros că promisiunea a devenit realitate. Este încă o etapă din planul nostru pentru un Sector 2 curat și modern. Sigur, deocamdată este doar un pas, dar este unul esențial pentru civilizarea sectorului, cu impact direct în creșterea calității vieții oamenilor, a protecției mediului și a sănătății publice”, subliniază Radu Mihaiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. deja in Bucuresti, francezii de la Apanova ne aduc apa si englezitii de la Electrica ne aduc curentul

    noi romanii suntem cei mai tari, doar ne uitam la strainii astia cum muncesc pentru noi

    eu il urasc pe Putin fiindca rusii nu ne dau si ei ceva

    • Propun pe Tudorache zis,,diamant” ăsta are experiență cu gunoaiele atât umane cât și menajere

  2. Zice site-ul primariei: „pentru primul an de operare tariful este estimat la 27,86 lei/persoană/lună”. Azi tariful e sub 10 lei. Pentru un tarif TRIPLU trebuie adaugat serviciul de sters la cur. Controlul calitatii sa se faca prin puparea curului proaspat sters!