G4Media.ro

Primăria Sectorului 1 anunță construirea a 2000 de platforme de colectare selectivă…

sursa foto: G4Media

Primăria Sectorului 1 anunță construirea a 2000 de platforme de colectare selectivă a gunoaielor pentru toate asociațiile de proprietari

Primăria Sectorului 1 va construi 2.000 de puncte de colectare separată a deşeurilor, fiecărei asociaţii de proprietari fiindu-i arondată câte o platformă care va conţine patru recipiente de colectare de 1,1 metri cubi.

Principalele avantaje ale folosirii platformelor vor fi: eliminarea mirosului neplăcut degajat de gunoaie, creşterea gradului de curăţenie, dispariţia rozătoarelor şi gândacilor din proximitatea deşeurilor, modernizarea spaţiului din apropierea locuinţei, scrie primarul Clotilde Armand duminică pe Facebook.

Potrivit sursei citate, există două tipuri de platforme care vor fi construite în Sectorul 1, ambele cu aceleaşi caracteristici tehnice funcţionale (patru containere de colectare, sistem smart, amprentă la sol de maxim 17 mp etc): platforme de suprafaţă (supraterane), platformele îngropate (subterane).

”Alegerea unui tip sau a celuilalt se va face în funcţie de caracteristicile terenului pe care va fi amplasat: existenţa unor reţele de utilităţi publice subterane, depărtarea amplasamentului faţă de bloc. Imediat ce vom termina construcţia platformei, aceasta va fi pusă la dispoziţia asociaţiei şi se vor distribui cartele de acces”, se arată în postare.

Locatarii vor depozita deşeurile menajere la platforma arondată astfel: Biodegradabil, Menajer, Ambalaje, Sticlă.

Accesul la fiecare dintre cele patru coşuri de colectare se va face numai pe baza unei cartele electronice individuale.

”Accesul la platformă va fi restricţionat locatarilor din alte zone; veţi putea depozita deşeurile doar la platforma la care sunteţi arondat. Senzorii şi celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deşeuri sunt sau nu amestecate între ele”, mai precizează primarul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Sectorul 1 arata oribil cu aceasta Clatita.Dezastru.
  Cred ca „senzorii” aia vor accelera demiterea acestei ….
  Usr nu va mai prinde Parlamentul cu competente de acest calibru,ceea ce e ok.

  • Sa inteleg ca nu vom mai lasa gunoiul in ghena de la parter, ci ne vom plimba cu pungile de gunoi prin cartier, pana ajungem la platforma la care suntem arondati. Nu ajungeau tomberoanele in care punem deja gunoiul sortat?
   Alta idee mareata mai aveti, dna Primar?

  • Diamante, tu esti bai baiete?

 2. Pe cand niste microferme de sobolani? 😁

 3. De ce e aiurea? Am fost de curând la Roma si erau același cerinte la sortarea gunoiului.
  Ce e gresit, ca nu pricep?
  Sau aruncam cu ra hat de cate ori citim Armand?

 4. Foarte bine .au mașini sa ridice selectiv.l

 5. „patru recipiente de colectare de 1,1 metri cubi”. O inițiativă lăudabilă, totuși, recipientele mi se pare foarte mici.

 6. Cum puteam anticipa, rozatoarelor nu le convine initiativa. Hai sobolani rosii, la tomberoane cu voi! Pot sa intre in containere si gandacii yellow.

 7. Sa o vdm și pe asta, să nu fie iar o promisiune via FB fără a fi pusă în practică niciodată

 8. Ar fi bun si un al cincilea tip de containere, pentru sobolani rosii si gandaci yellow. Pui acolo niste mita ca momeala si Paf! Cad in capcana rozatoarele rosii si se imbulzesc gandacii yellow.

 9. Mai bine operatie pe creier!
  Sa colecteze selectiv!
  Si sa nu parcheze pe trotuar, spatii verzi!

 10. Foarte bune aceste containere îngropate. In acest fel se elimina mirosurile și de multe ori mizeria care exista in jurul celor care exista deja pentru colectare selectiva, de unde se știe ca se mai umbla de către cei caută prin gunoaie. Iar la blocuri, deși exista chipurile tomberoane cu Dedicație, de cele mai multe ori nici locatarii nu țin cont si arunca gunoiul cum le vine.