G4Media.ro

Primăria Oradea demarează un proiect de anvergură: un complex cu 18 bazine…

Sursa Foto: Facebook /Primaria Oradea

Primăria Oradea demarează un proiect de anvergură: un complex cu 18 bazine termale, pe malul stâng al Crişului Repede

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, anunță că demarează un proiect de anvergură, pe o suprafață de 3 hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia.

„Va fi un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede etc. Toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde, cu plante specifice zonelor cu ape calde”, a anunțat Bolojan pe pagina de facebook.

Proiectul va si supus spre aprobare în ședința Consiliul Local din luna august.

Finanțarea va fi asigurată, anul viitor, din fonduri europene și din contribuția orașului. Lucrările vor începe tot anul viitor și vor dura doi ani, promite Bolojan.

„Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear”, este de părere edilul din Oradea.

Amănunte despre realizarea grădinii termale din Ioșia au fost prezentate azi de către viceprimarul Florin Birta, în cadrul unei conferințe de presă.

La începutul anului 2020, Primăria Oradea a început demersurile pentru declararea unui areal din municipiul Oradea drept stațiune balneară de interes național. Conform precizărilor viceprimarului, până în acest moment au fost depuse toate documentațiile necesare pentru a primi statutul de stațiune balneară, a avut loc în teren vizita Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, au fost preluate probe din calitatea apei termale care se află în această zonă, iar aceste probe au fost analizate și rezultatele lor arată că apele din această zonă au un factor curativ foarte bun și au calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

„Având acest rezultat mai avem de pregătit un plan urbanistic cu dotările administrative din acest areal al stațiunii balneare, iar noi estimăm că în cursul lunii septembrie acest dosar va fi finalizat, va fi aprobat în ședința Consiliului Local și va fi depus spre aprobare Ministerului Sănătății. Dacă totul este în regulă, până la finalul anului arealul delimitat de aceste zone din Oradea va fi declarat stațiune balneară de interes naţional”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Sursa foto: Facebook/Primaria Oradea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Si Gabita „demareaza” o paranghelie marca Pandele de la Voluntari!!!

 2. He he … s-a trezit si amaratul asta de Bolojan sa faca ceva. Pai Robu al nostru, de 8 ani incoace, face in fiecare an „cel mai mare aquapark din Europa”. Din gura, bineinteles. Fapte, nu vorbe!

  • Amarat? Asta e baiul, chiar face ce propune he he. E problema voastra ca ati tras paiul scurt din PNL cand ati votat

  • Timișoara e o țigănie, Oradea e un oraș occidental. Al vostru a avut grija sa va facă aquapark in loc să facă un oraș civilizat. Bolojan a gândit totul cu cap, parcurile industriale, infrastructura, centrul vechi in primii ani de mandat și distracțiile abia după ce bazele sunt puse la punct

 3. Ocna sibiului foarme! Somn usor herr, somn usor frau!!! Incompetentilor!!!

  • Si nu numai! avem atâtea bijuterii balneare lăsate în paragină!!
   Si apropo, înafară de primarul din Ciugud ( dat afara din partid tocmai pt ca era cinstit, muncitor și inteligent) nu am mai auzit vreun „gospodar” psd care să se ocupe cu altceva înafară de combinatii ( să pună mâna pe terenuri, etc)

 4. Bravo Bolojan,bravo bihoreni !
  Vorbe putine,fapte multe!
  Pot fi un exemplu de urmat si pentru alte colectivități.

 5. E bine ca in sfarsit exista un primar care speculeaza oprtunitatea asta cu baile termale . Toti romanii din vestul tarii merg in Ungaria , pentru ca vecinii nostrii stiu sa valorifice resursele pe care le au si sa atraga banii romanilor de ani de zile , la fel ca austriecii cu schiul. Bravo ! Daca s-ar materializa in timp util ar fi mare lucru pentru zona in primul rand,banii raman in tara. S-o vedem si pe asta

  • Corect ar fi “încă un primar care speculează” și atât! Ca asta fac toți: înainte de alegeri speculații electorale și după, dacă sunt aleși, speculații imobiliare și de tot felul in favoarea domniilor lor și găștilor care i-au susținut!

  • Locuiesti in Oradea sau intr-un oras unde votati promisiunile nu faptele?
   Cam ce a „speculat” a si facut asa ca ciocu mic si atentie unde pui stampila pe viitor.

 6. Lumea va visa mereu malai sau iarba verde si va vota in consecinta.

 7. Pe acest ‘amarat’ de Bolojan, l-as vota cu amndoua mainile si stiti de ce? Cautati pe Web inregistarile ambasadorei Vulpe, cand voia sa-si traga un apartament din Regia Protocolulii de Stat. Citez din memorie: ‘este acolo la RPS unu’ Bolojan care n-are mama, n-are tata’!

 8. Pai si Boc la Cluj face in fiecare campanie cate unul

 9. Bravo BOLOJAN
  Bravo primarilor cu viziune, însă ……. păcat că sunt putini, foarte putini

 10. Din cate aud , oradenii se lauda cu el si cu noua fata a orasului, ceea ce e destul , nu credeti ca asta trebuie sa faca un primar, sa-si multumeasca concetatenii care l-au votat ?