G4Media.ro

Primăria Iași, vizată de percheziții ale procurorilor DIICOT. E viza un grup…

Primăria Iași, vizată de percheziții ale procurorilor DIICOT. E viza un grup infracțional care a scos din patrimoniu un teren

Procurorii DIICOT Iași au făcut luni dimineață percheziții la Primăria Iași, dar și la domiciliul unor suspecți într-un dosar constituit în jurul unui teren scos din patrimoniul instituției, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. DIICOT a anunțat într-un comunicat că a făcut 24 de percheziții, fără a da însă detalii despre locații.

Procurorii DIICOT arată că în 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii ilegale a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei. Activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice, arată comunicatul citat.

Comunicatul integral al DIICOT:

La data de 26.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 24 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.
De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice.
La sediile DIICOT și BCCO Iași, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Bacău și Suceava, al polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași şi Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. NU CUMVA AU VENIT CU MUSAMALIZAREA ?

  • acolo e horodniceanu fostul sef diicot, nu hosu fosta sefa diicot-groparul-10-august-preferata-lui-IOHANIS.
   daca ai sa urmaresti dosarele de la diicot Iasi, pe mine ma duc cu gandul ca nu e vb de musamalizare.

 2. E una dintre numeroasele afaceri mafiote ale primarului Chirica (PNL) si a prietenilor sai din PNL si PSD.
  E vorba despre un teren al primariei concesionat fara licitatie, pe care un acolit al primarului Chirica a primit autorizatie de constructie pentru pensiune si a construit ilegal un bloc si a mai si vandut apartamentele plus terenul de sub bloc, care nu-i proprietatea vanzatorului.
  Unul dintre apartamente a fost cumparat de familia actualului city-manager al orasului, Gabriel Harabagiu (PSD), pus recent in functia asta, fara concurs, de cumatrul lui, Mihai Chirica (PNL).
  Si de vreo 2 ani, Chirica se face ca nu vede ilegalitatea, desi presa e plina de articole pe tema asta.
  https://www.reporteris.ro/component/k2/item/105986-au-venit-masca%C8%9Bii-perchezi%C8%9Bii-la-chirica,-harabagiu-%C8%99i-asimionesei-dosarul-%E2%80%9Es%C4%83r%C4%83rie%E2%80%9D,-descris-de-reporter,-explodeaz%C4%83.html

  • si a se mai mentiona despre acolit ca e patron de „latrina” ieseana, condamnat pentru sanataj

 3. si tot de la Iasi si infractori si primarie, primarul penal , adica penele/usele Chirica a scos precum Radoi, oamenii sa protesteze .. cica pentru buget … merita un articol si tema asta