G4Media.ro

Primăria Iași, acuzată că a asigurat un buget imens pentru salarizarea directorilor…

Primăria Iași, acuzată că a asigurat un buget imens pentru salarizarea directorilor numiți în companiile și regiile din patrimoniul municipalității

Reprezentant al USR-PLUS, consilierul local ieșean Răzvan Timofciuc susţine că, potrivit bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru societăţile primăriei Iași, persoanele aflate în fruntea acestor structuri ar urma să câştige salarii „sfidătoare”, de peste 20.000 de lei.

Timofciuc a anunțat printr-un comunicat de presă că va cere în ședința forului local ca aceste bugete să fie înjumătățite.

„Este o sfidare la adresa ieşenilor. Se pregăteşte un dezmăţ pe bani publici. În timp ce mii de ieşeni au veniturile scăzute sau au rămas şomeri din cauza pandemiei, la societăţile subordonate Primăriei s-au majorat indemnizaţiile şi aşa nesimţite ale directorilor şi membrilor din Consiliile de Administraţie. La societatea care administrează pieţele din Iaşi, fondul de salarii pentru director şi membrii CA este de 650.000 lei, pe când investiţiile au un buget de 140.000 lei. Iar pieţele din oraş arată jalnic, nu s-au mai făcut modernizări de peste zece ani. Indemnizaţia fixă a directorului urmează să crească cu aproape 25 la sută, iar indemnizaţia membrilor CA cu 166 la sută. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei, iar un membru CA va încasa 4.290 lei pentru prezenţa la o şedinţă pe lună”, afirmă Răzvan Timofciuc, citat de news.ro

Acesta adaugă că la societatea Termo-Service, bonusul anual pentru director creşte de la 104.000 lei 208.000 lei. Aceeaşi situaţie este valabilă şi la societăţile Ecopiaţa şi Salubris, unde, potrivit lui Timofciuc, veniturile şefilor vor depăşi 20.000 de lei pe lună.

„Sunt exemple care stau mărturie că termenii nesimţire şi sfidare nu sunt prea tari pentru ce se întâmplă. Voi solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie. Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei net pe lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2.000 lei net. Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de peste un milion de euro”, a mai spus consilierul local USR PLUS, conform news.ro

sursa foto: Facebook/ Primăria Iași

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Da, e Chirica. Stiati ca e mafiot inainte sa-l votati, sperati sa va dea si voua ceva fiindca sunteti o natie de fraieri.

 2. Pe vremea blamaților comuniști era acest raport la salarizare. Dar, deh, noi suntem „capitaliști”, dar doar la bugetari, cele mai inutile ființe din țară.

 3. Politruci analfabeti ce fura din banii contribuabilor ieseni ,in loc sa fie bagati in investitii.

 4. Vor vota din nou consilierii locali PNL (o parte din ei erau acum un an consilieri locali PSD) porcaria asta a primarului mafiot Chirica?
  Pana acum, consilierii PNL au girat prin vot toate hotiile lui Chirica si Alexe.
  PS. Consilierul (ex)USRPlus care a asigurat trecerea bugetului lui Chirica acum o saptamana si ceva a primit 250.000 de euroi pentru tradarea lui, spun surse bine informate. Va dati seama ce furaciuni pun la cale PNLsi Chirica la Iasi daca au dat banii aia pentru un singur vot?

  • Directorii aia trebuiesc platiti bine ca sa poata justifica averile alea facute din comisioane. Comisioanele sunt ele mari, dar impart frateste cu toti angajatii.
   Cati contabili or fi intr-o primarie?
   Pare logic.

  • Că tot bugetul Iasuluiy este o mascaradă, este evident.
   Dar ce 250 k e ia primit în plic, sau cum?
   Pe bune.
   Kkarau , să-ți ..uti comesenii!
   Cu tine in frunte!

  • Nu stim cine e Kkrau, dar stim cine sunt Kkrica si Kklexe: doi mafioti. Si daca tu nu stii cum arata 250.000 de euroi, intreaba-i pe astia doi banditi care conduc la Iasi si pe golanasul ala de consilier dat afara din USR, care a votat cu mafiotii.