G4Media.ro

Primăria Craiova s-a răzgândit: va subvenționa prețul gigacaloriei / Lia Olguța Vasilescu…

Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

Primăria Craiova s-a răzgândit: va subvenționa prețul gigacaloriei / Lia Olguța Vasilescu anunță ca municipalitatea va plăti în 2023 subvenţii de 20 de milioane de lei de lei pentru termoficare

După ce la finele anului trecut, Primăria Craiova a anunțat că nu mai subvenționează creşterea preţului pentru căldura craiovenilor, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, anunță acum că municipalitatea va plăti, anul acesta, subvenţii în valoare totală de 20 de milioane de lei de lei pentru termoficare, informează Gazeta de Sud.

Primarul speră să adauge la cele 20 de milioane și suma de 3 milioane de euro. Banii se găsesc într-un cont și reprezintă suma cu care Primăria Craiova a garantat în fața Complexului Energetic Oltenia că Termo Urban își va plăti la timp facturile pentru agentul termic primar furnizat.

„Am pus 20 de milioane de lei, 7 milioane în plus faţă de anul trecut pentru subvenţia gigacaloriei şi aşteptăm şi deblocarea acelui cont. Anul trecut am fost obligaţi ca mare parte din subvenţie, 3 milioane de euro, să o blocăm într-un cont de garanţie. Am blocat acei bani într-un cont la care primăria nu poate umbla, nici CEO, nici SE Craiova şi aceia erau bani de subvenţie. Ca să înţelegeţi de ce este subvenţia mai mică faţă de alte localităţi. Aceşti bani au început să se devalorizeze. Din acest motiv l-am rugat pe domnul ministru, pentru că Termo Urban nu are nici o datorie la furnizor, să ne lase să deblocăm suma şi să introducem în subvenţie pe lângă cea pe care am pus noi deja în buget”, a afirmat Primarul Craiovei.

Până în luna noiembrie 2022, craiovenii plăteau gigacaloria cu 420,08 lei/Gcal fără TVA. Din decembrie tariful gigacaloriei a ajuns la 559,92 lei/Gcal (exclusiv TVA).

Acum, Primăria Craiova trebuie să subvenționeze prețul gigacaloriei ca să ajungă la nivelul lunii noiembrie sau chiar mai jos.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. In loc sa mai schimbe gazonul de doua ori.

    • CAT II COSTA PE juveti „RENOVAREA” primariei olgai PEREMISTA ? 20-30 MILIOANE DE EURO CU TOT CU DOBANDA ?

  2. Vin alegerile, nu-i așa Votcuta ?

  3. Cam cat a iesit pe minus la Intencity, Untoldu de la tzara. A bagat 22 meleoane, a scos 2. Afacere marca PSD, Oltenia etern rosie! Un craiovean.

  4. Sigur, ca banii sunt produsi de usl, nu de aia care muncesc !

  5. Daca nu ma insel Craiova se incalzeste tot cu vechiul CET Craiova 2 pe carbune lignit. Ar fi timpul sa-si faca si ei o centrala noua in cogenerare pe bani europeni.