G4Media.ro

Primăria Constanța cazează refugiații ucraineni în campusul asistaților social și denunță protocoalele…

sursa foto: Info Sud-Est

Primăria Constanța cazează refugiații ucraineni în campusul asistaților social și denunță protocoalele de înfrățire și cooperare cu orașele rusești Novorossiysk și Sankt Petersburg

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, sâmbătă, de la ora 11:00, pentru două proiecte legate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina și valurile de refugiați apărute în urma invaziei și a bombardamentelor.

Primăria Constanța a decis să pună la dispoziția refugiaților 25 de apartamente în cartierul social ”Henri Coandă” pentru 100 de persoane, iar proiectul va fi supus la vot consilierilor în 12 martie.

”Proiect de Hotărâre privind alocarea cu titlu gratuit la chirie a unor locuințe aflate în Campusul Henri Coandă pentru refugiații din Ucraina”, se arată în proiectul administrației.

În același document, se regăsește un proiect de hotărâre privind ”aprobarea denunțării acordului de cooperare dintre municipiul Constanța și Sankt Petersburg (Federația Rusă), precum și a Protocolului de Înfrățire între orașele Constanța și Novorossiysk”.

Primarul Chițac (PNL) își motivează inițiativele prin ”agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei” și subliniază că primăria a primit un răspuns al Ministerul Afacerilor Externe care confirmă că situația prezentă este oportună pentru suspendarea protocoalelor cu administrațiile din Rusia:

 • ”Având în vedere agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, cât și deteriorarea accentuată a situației de securitate în proximitatea acestei țări și în zona Mării Negre în apropierea flancului estic al NATO, considerăm că atacul Federației Ruse asupra țării vecine (…) face imposibilă punerea în practică a prevederilor acordului de înfrățire/cooperare cu orașe din Federația Rusă (…) Primăria a primit un răspuns al MAE care ”consideră oportună în această etapă suspendarea acordurilor de cooperare/înfrățire încheiate între municipiul Constanța și municipalitățile Novorossiysk și Sankt Petersburg”.

sursa foto: Info Sud-Est

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. de ca l-ati UVIS pe tata ?

 2. NU va mai majiti cu Sange !!!

  Trimiteti oameni in puscarie , la infractiuni grave !!!!!!!!?!?

 3. Păcat ca în acel cartier ti-e teama sa mergi pe strada ziua în amiaza mare… Sunt de acord ca e mana cereasca pentru un refugiat, dar sper sa sporească un pic securitatea în zona…

  • Nu, nu cred ca este mana cereasca pentru refugiati daca ”campusul” este asa cum spui. Cei mai multi sunt femei si copii de toate varstele pe care ar trebui sa-i primeasca in hoteluri sau alte spatii civilizate, nu in mizerie. Sunt persoane traumatizate, copii care au nevoie de scoli, femei singure. Toata Constanta trebuie sa se organizeze. Asa cum se intampla in alte tari. Banuiesc ca hotelurile sunt goale acum. O institutie de stat pentru migratie (?) ar trebui sa semneze acorduri cu hotelierii sau persoane private. Ce face ministrul educatiei, de exemplu?

 4. A gasit unde sa-i cazeze , acolo e raiul infractorilor!
  Sper doar sa asigure paza si sa fie in siguranță femeile si copiii.