G4Media.ro

Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Miehs

Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck

Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Potrivit acestuia, primarul general al Capitalei va fi împuternicit să iniţieze procedura pentru achiziţionare, prin aparatul de specialitate.

Conform referatului de aprobare, imobilul figurează în Lista monumentelor istorice cod B-II-m-B-17947 şi datează din anul 1914. Are o suprafaţă totală de 1.361 mp, cu şapte corpuri construite.

Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cutescu-Storck are un patrimoniu constituit din donaţia făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuţescu-Storck şi de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck şi Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, instituţie publică de cultură de interes local, în baza unui contract de comodat cu moştenitorii imobilului, Alvaro şi Alexandru Botez, care au oferit imobilul din str. Vasile Alecsandri pentru expunerea şi conservarea colecţiei.

Pe 7 decembrie 2021 a fost depusă din partea unuia dintre cei doi proprietari înştiinţarea privind intenţia de vânzare a cotei de 1/2 din imobil. Conform notei de fundamentare nr. 7865/22.12.2021 a Comisiei de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipiul Bucureşti pentru imobile monumente istorice, s-a decis exercitarea acestui drept de către autoritatea locală.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Miehs

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Normal pe-aici e să apară reacții contra.
    Oricum, spre uimirea turistului străin, Muzeul de Istorie e în reparații de prin 2002, iar Capitala n-are vreo mansardă memorială pentru Eminescu, Eliade, Ionesco, Cioran…

  2. Lu alvaro e fomica. Prostul de muls , banu public