G4Media.ro

Primăria Capitalei a primit undă verde pentru negocierea cumpărării parcului Verdi. Fostul…

Primăria Capitalei a primit undă verde pentru negocierea cumpărării parcului Verdi. Fostul patron Antrefrig, un iranian cu afaceri controversate în Cartierul Francez este unul dintre beneficiari

Cu o abţinere, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi-a dat, joi, acordul ca Primăria Bucureşti să înceapă procedurile pentru cumpărarea a şase terenuri situate în Parcul Verdi, în suprafaţă totală de 33.715 mp. Decizia vine după ce, mandatarii proprietarilor au anunţat primăria, la începutul acestui an, de intenţia de a vinde bucata deţinută în Parcul Verdi.

Conform extrasului de informare intrat în posesia G4media.ro, o suprafaţa de 13113 mp, din cei 33.715 mp, pe care o doreşte primăria în Parcul Verdi, este deţinută, în prezent de opt persoane. Ultimele cumpărări de teren în zonă au avut loc în luna aprilie, cu puţin timp înainte de începerea tatonărilor la adresa primăriei. Doi dintre cei opt proprietarii din Parcul Verdi sunt soţii Noemi Roxana şi Manochehr Saadati- Sohi.

Manochehr Saadati- Sohi este un controversat om de afaceri. A fost patron al pateurilor Antrefrig şi mai este, în prezent, asociat în trei societăţi comerciale:

Persepolis Development SRL – unde este acţionar unic, societate care, cu doar trei angajaţi a avut în 2017 o cifră de afaceri de 21.144.897 de lei şi un profit de 3.548.817 de lei
Palladian Estate SRL – societate care a avut doar doi ani prolifici 2012 – cu o cifră de afaceri de 984.145 lei şi 2013, când a avut o cifră de afaceri de 1.303.832 de lei.
Expo Frig SRL – societate pe care o deţine împreună cu actuala sa soţie, Noemi Roxana Saadati – Sohi şi care a avut, în ultimii ani, cifre de afaceri de aproximativ 500 de mii de lei pe an.

Omul de afaceri iranian cu cetăţenie română deţine hotelul Palladin din cartierul Francez. În 2014, ziarul Puterea susţinea că „pe un teren cumpărat în apropierea Parcului Herăstrău , în calitate de administrator al SC Persepolis Development SRL, construieşte un hotel şi, după câţiva ani, alte trei corpuri de clădire, fiecare cu autorizaţie de construire distinctă (n.n. – autorizaţie pentru blocuri de două etaje, plus mansardă). După ce vinde în avans apartamentele, iranianul obţine, cu complicitatea autorităţilor locale şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, modificarea proiectelor şi astfel mai ridică încă două etaje de penthouse, fără să consulte proprietarii. Cele două etaje suplimentare, răsărite peste noapte, sunt ridicate, cu încălcarea legii, pe structura de rezistenţă proiectată iniţial. Ingineria este simplă: face un proces-verbal pentru finalizarea unei treimi din construcţie, adică un proces-verbal la prima autorizaţie, iar la a doua autorizaţie, care ar trebui să fie cea finală, nu mai face niciun proces-verbal care să marcheze încheierea definitivă a construcţiei. Cu procesul-verbal pe construcţia parţială, în care însă nu scrie numărul autorizat de etaje, proprietarii se înscriu în Cartea Funciară, deşi practic, conform legii, apartamentele lor nu există. Principala îngrijorare a proprietarilor „de jos” este faptul că o structură proiectată pentru două etaje plus mansardă susţine acum cinci etaje plus mansardă. ”

Manochehr Saadi-Sohi nu ar fi la primele înţelegeri cu actuala conducere a Primăriei Capitalei.

La 30 august 2017, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat o despăgubire de 15,73 milioane lei pentru o suprafaţă de teren 3174 mp pe care municipalitatea a expropriat-o în vederea lărgirii Soselei Fabrica de Glucoză. Suprafaţa de teren îi aparţinea tot iranianului. Saadati Sohi Manochehr s-a înscris şi la masa credală a Radet pentru recuperarea unei datorii de 408,040.80 lei pe care furnizorul de energie termică ar avea-o la el. Instanţa a decis instanta a admis inscrierea în data de 29.03.2017.

Conform contului de Facebook al soţiei sale, soţii Saadi-Sohi locuiesc în prezent în Marrbela, Spania.

Mandatarul care ar negocia cumpărarea de către Primăria Capitalei a Parcului Verdi este şi el un personaj controversat, după cum anunţa G4media.ro. Dragoş Săvulescu a fost patron al clubului de fotbal Dinamo și a fost condamnat, în primă instanţă, într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre la 3 ani cu suspendare.

(Foto: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Daca nici asta nu e tradare …

  Nu ca ar fi primul caz. Iata un exemplu de atentat la securitatea neationala…
  https://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/controlorul-sef-al-sri–afaceri-cu-arabi-dubiosi-447355

  Ca sa nu zic de Servil… dar nu este ca si cand lui Dracnev i-ar pasa ce se intampla cu noi sau tara, ca el oricum fuge in Brazilia la vilele lui daca treaba e groasa.

 2. WTF, am orbit…!
  Asta ce e, thriller-ul ”Frumoasa si bestia”, nu aveti pic de mila…!?
  Aaa, inteleg – e Palladin… Eu sunt Diablo, incantat de cunostinta …!