G4Media.ro

Primăria București vrea să taie 22% din bugetul pentru Educație la rectificare.…

Primăria București vrea să taie 22% din bugetul pentru Educație la rectificare. Unele investiții în infrastructura școlară, în after-school și grădinițe sunt lăsate cu 1.000 de lei în buget

Peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei. Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară este pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local al Municipiului București programată pentru miercuri, 26 iunie, și menționează faptul că rectificarea vine la propunerea Primarului General și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

Capitolul Învățământ din bugetul Bucureștiului are parte de o rectificare mare, de 21,9% din bugetul alocat pentru anul 2019. Mai exact este vorba despre o tăiere de 35.681.000 lei, din cele 162.964.000 lei inițiale. Suma rectificată vizează în special investiții în infrastructura școlară. Sunt luați banii de la Învățământul preșcolar, de exemplu, în sumă de 7.985.000 de lei și mai rămân după rectificare 25.000 de lei. Sunt tăiate exact construcțiile, modernizările și extinderile unor grădinițe. Proiectul de rectificare menționează faptul că creditele de angajament rămân nemodificate.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. G4Media, am inteles ca PG recurge la taieri ca n-are incotro, dar, daca tot sunteti voi cu stirile, nu vreti sa va interesati pentru noi, cei „doar” vreo 500.000 de pagubiti de catre statul roman prin furtul primelor de stat de la contractele cu bancile pentru locuinte din 2015 incoace, care mai este situatia?! Stiti, azi ar fi trebuit ca ICCJ – contencios sa dea pronuntarea in dosarul nr. 1723/2/2016 (Curtea de Conturi a Romaniei / BCR-BpL) pe fond!
  Hai, mai faceti si treburi serioase, ca vad ca nimeni din mass-media n-o face!

 2. PSD-ul nu fura de la copii! Nuuu :)))

 3. nimic pentru platitorii de taxe! totul pentru pegra de partid!

 4. De la biserici cat se taie ?

  • De acolo nu e voie!!! Acolo au ordin sa dea,nu sa taie,ca de la spalatii pe creier le vin voturile,nu?

 5. „Puneti taxe maxime pe cultura / Si-o sa dam la buci cu ciorapul flausat pe pul@

 6. Firea ?. Fi rea !…O parașută „deschisă” la psd, apoi, ba închisă-ba deschisă…în final, tot o…parașută !…Rușine fie-ți, femeie !. Ești femeie ?!?…Beah !…

 7. Nu inteleg cum a votat bucuresteanul o Firea, un Negoiță si alte soiuri de genu’ la primarie. No…culegi ce ai semănat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.